LSP Toolbox

Hoe zorg je ervoor dat er een goede uitwisseling van de medicatiegegevens en patiëntsamenvatting plaatsvindt? Om het LSP goed in te richten, moeten zowel de aansluiting op orde zijn en toestemming geregistreerd worden. Op deze pagina bieden wij handreikingen aan die jou ondersteunen om dit goed te regelen. Zo kan er de juiste zorg, op het juiste moment en op de juiste plek worden geboden.

Wist je dat…

  • informatie rondom het LSP op de website van VZVZ en Aorta LSP?
  • dat bij het verspringen van de leeftijdsgrens van jongeren (16+) niet opnieuw toestemming gevraagd hoeft te worden als deze al geregistreerd is?

LSP Beheer

GERRIT ontvangt periodiek een rapportage van VZVZ waardoor wij de regio op actief gebruik van LSP monitoren. Hieronder worden de meest voorkomende situaties beschreven:

Toestemming OPT-IN

Om ervoor te zorgen dat de patiënt op het juiste tijdstip met de juiste gegevens geholpen wordt, is het van belang dat de huisartsenpraktijken en apotheken in Noord-Nederland de toestemming van de patiënten goed registeren. Het kan soms lastig zijn op welke manier je dit als huisartsenpraktijk en apotheek moet aanpakken. Hiervoor hebben we materialen en tips beschikbaar. Heb je zelf nog tips voor andere zorgorganisaties met betrekking tot het verhogen van de toestemmingen? Stuur dan een mail naar lsp@wijzijngerrit.nl.

Bekijk onderstaande links en documenten voor extra informatie.

Verhogen toestemming LSP voor kwetsbare patiëntgroepen; we doen het samen!

Huisarts

Apotheek

Wil je meer weten?

Anke helpt je graag verder!

Anke Prinsen Projectmedewerker

Bel mij terug

Kennisdeling en initiatiefontwikkeling

met de gehele zorgketen

Veilig en snel

digitaal zorggegevens uitwisselen

In het hart

van de zorg