Adviseur/projectleider architectuur en infrastructuur

Werken aan goede en toekomstbestendige architectuur en infrastructuur voor de zorg

Wij zijn GERRIT, en wij zoeken jou! Ben jij de adviseur & projectleider architectuur / infrastructuur die we zoeken? Reageer dan snel op deze vacature!

GERRIT is de regionale samenwerkingsorganisatie (RSO) in Noord Nederland. Onze ambitie is het bijdragen aan de ontwikkelingen in de zorg door zorgverleners beter met elkaar én met de patiënt te laten communiceren. GERRIT is bij steeds meer van deze ontwikkelingen betrokken en daarom zijn wij op zoek naar versterking voor het team Projecten en Advies.

Over de functie

We zoeken een technische projectleider die stevig in zijn of haar schoenen staat. Jouw functie is namelijk uitdagend: afhankelijk van de vraag vanuit onze klanten (de zorgaanbieders in Noord-Nederland) werk je als adviseur en/of projectleider bij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van architectuur tot aan een werkende infrastructuur. Dit doe je samen met jouw collega’s in een complex werkveld met zorgaanbieders, IT leveranciers en vaak ook landelijke partijen.

Wat ga je doen? Jij:

 • bent de schakel die techniek, beleid en proces met elkaar in verbinding weet te brengen;
 • neemt initiatief op het gebied van IT-architectuur, en bent in staat om een ontwerp te maken en dit vervolgens te begeleiden tot uitvoering;
 • hebt kennis van IT-systemen, technieken en standaarden die gebruikt worden bij digitaliseringstrajecten;
 • vertaalt behoeften/wensen van klanten naar concrete oplossingen;
 • volgt landelijke IT-ontwikkelingen en weet deze om te vormen tot regionaal toepasbare initiatieven;
 • bent een bruggenbouwer: je brengt de ideeën van verschillende partijen over informatie-uitwisseling in de regio tot een geheel en bedenkt herbruikbare en opschaalbare concepten;
 • creëert draagvlak en samenwerking bij zorgaanbieders en leveranciers;
 • realiseert projecten en je stuurt waar nodig de ontwikkeling en implementatie van ICT-oplossingen en werkprocessen binnen zorgorganisaties aan.

Wat breng je mee?

Je bent de ideale aanvulling op ons team als je een ondernemende en daadkrachtige professional bent met HBO/academisch niveau. Je hebt een geheel of bijna afgeronde opleiding op het gebied van klinische informatica, of een soortgelijke achtergrond op het gebied van IT. Daarnaast heb je affiniteit met (of werkervaring in) projectleiderschap op het gebied van digitaliseringsvraagstukken in de zorg.

Je hebt kennis en ervaring op het gebied van technische en architectuur vraagstukken, en bent thuis is in het toepassen van het interoperabiliteitsmodel. Je kunt de vertaling maken van de functionele vraag van de zorgverlener naar een IT architectuur, en deze tot uitvoering brengen.

Jij bent goed in samenwerken binnen het team van projectleiders, en bent een verbinder in het landschap waarin wij als GERRIT actief zijn. Je weet verschillende belangen te combineren, en houdt het einddoel in zicht. Bij dit alles houd je altijd ons motto in gedachten: GERRIT is van en voor de zorg, en een ontwikkeling is pas écht klaar als er een daadwerkelijke verandering en verbetering in de zorg is gerealiseerd.

Wat hebben we je te bieden?

We bieden je een uitdagende functie voor 32 tot 40 uur per week. Je ontwikkelt hierbij de zorg, maar ook jezelf doordat je veel samenwerkt met experts en zorgaanbieders in (Noord) Nederland. Je doet daarmee nieuwe ideeën op en bouwt je eigen netwerk uit. Je krijgt de ruimte voor verdere groei in je carrière en volop mogelijkheden voor opleidingen en trainingen.

Werken bij GERRIT betekent werken bij een groeiend bedrijf met een enthousiaste en gedreven groep van nu 27 medewerkers aangevuld met enkele ingehuurde experts. Je wordt onderdeel van het team Projecten en Advies, bestaand uit een 6-tal adviseurs en projectleiders. Je wordt hierbij aangestuurd door de manager Projecten en Advies.

Arbeidsvoorwaarden:

 • We bieden een inschaling passend bij jouw kennis en ervaring. Dit is in onderling overleg overeen te komen, maar in de basis is dit vergelijkbaar met functiegroep 60 conform Cao ziekenhuizen;
 • We hebben een goede pensioenregeling en een eindejaarsuitkering (vergelijkbaar met 13e maand). Bij langere aanstelling is er de mogelijkheid van een auto van de zaak;
 • We bieden een contract voor in eerste instantie een jaar, met de intentie om deze daarna te verlengen en/of om te zetten naar een vaste aanstelling;
 • Deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Wij zijn GERRIT?

Ja inderdaad, wij zijn GERRIT, verbinder van zorg! Digitaal zorggegevens uitwisselen met andere zorgverleners of patiënten? Wij helpen! GERRIT is de RSO van zorgpartijen in Noord-Nederland op het gebied van zorgcommunicatie en ICT.

Als RSO werken wij aan het realiseren van verschillende diensten en projecten. Een voorbeeld van een omvangrijk programma waaraan wij werken is het PGO Netwerk Noord. In verschillende projecten werken we aan toepassingen op persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s) waarmee de burger aan zijn eigen gezondheid kan werken en zowel zorgaanbieder als burger/patiënt gezondheidsgegevens uit kunnen wisselen en kunnen inzien. Middels verschillende usecases zal deze data uitwisseling in de praktijk gebracht worden. Hiervoor is een goede en toekomstbestendige architectuur en infrastructuur noodzakelijk. Deze verbindt de verschillende betrokken partijen en leveranciers en is de basis voor de daadwerkelijke uitwisseling van informatie en borging van het proces. Deze rol ga jij vervullen.

GERRIT heeft te maken met een groeiend aantal projecten op het gebied van digitale communicatie in de zorg. Voorbeelden van ontwikkelingen waaraan naast PGO Netwerk Noord gewerkt wordt (of gaat worden) zijn Babyconnect, de inzet van de landelijke toestemmingsvoorziening Mitz, medicatieoverdracht, en nog veel meer. Andere uitdagingen liggen in het ondersteunen van de vele zorgaanbieders bij hun diverse ‘VIPP-projecten’, waarin de onderlinge gegevensuitwisseling en de gegevensuitwisseling met patiënten op basis van de nieuwe landelijke standaarden vorm moet krijgen. Een breed aandachtsgebied dus.

Van en voor de zorg! Meer over ons vind je op onze website: www.wijzijngerrit.nl.

Enthousiast geworden?

Herken jij jezelf in deze mooie en afwisselende baan? Twijfel dan niet en neem contact met ons op!
Dit kun je doen in de vorm van een persoonlijke motivatie, aangevuld met je CV. Die kun je mailen naar managementondersteuning@wijzijngerrit.nl. Reageren kan tot uiterlijk 4 februari 2022. Een assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Voor informatie over de vacature kun je bellen met Tako Klabbers, manager Projecten en Advies, via 06-82058111.