Adviseur/projectleider zorginnovatie

Een echte verbinder gezocht!

Wij zijn GERRIT, en wij zoeken jou! GERRIT is de regionale samenwerkingsorganisatie (RSO) in Noord Nederland. Onze ambitie is het bijdragen aan de ontwikkelingen in de zorg door zorgverleners beter met elkaar én met de patiënt te laten communiceren. GERRIT is bij steeds meer van deze ontwikkelingen betrokken en daarom zijn wij op zoek naar versterking voor het team Projecten en Advies.

Over de functie

We zoeken een projectleider die stevig in zijn of haar schoenen staat. Jouw functie is namelijk een uitdagende: afhankelijk van de vraag vanuit onze klanten (de zorgaanbieders in Noord-Nederland) werk je als adviseur bij nieuwe ontwikkelingen en vul jij de rol van projectleider in vanaf het eerste idee/concept, tot aan het begeleiden van de daadwerkelijke implementatie bij de zorgverlener. Dit doe je samen met jouw collega’s in een complex werkveld met zorgaanbieders, IT leveranciers en vaak ook landelijke partijen.

Wat ga je doen? Jij:

 • ontdekt mogelijkheden en creëert kansen voor verbetering van regionale zorg;
 • vertaalt behoeften/wensen van klanten naar concrete oplossingen;
 • volgt landelijke ontwikkelingen op het gebied van zorginnovatie en weet deze om te vormen tot regionaal toepasbare initiatieven;
 • bent een bruggenbouwer: je brengt de ideeën van verschillende partijen over informatie-uitwisseling in de regio tot een geheel en bedenkt herbruikbare en opschaalbare concepten;
 • ontwikkelt programma’s en projecten die de zorg helpen transformeren en die je vervolgens realiseert;
 • creëert draagvlak en samenwerking bij zorgaanbieders en leveranciers;
 • realiseert projecten en je stuurt waar nodig de ontwikkeling en implementatie van ICT-oplossingen en werkprocessen binnen zorgorganisaties aan;
 • begeleidt zorgaanbieders bij de implementatie van nieuwe oplossingen in hun zorgproces.

Wat breng je mee?

Je bent de perfecte aanvulling op ons team als je een ondernemende en daadkrachtige professional bent met HBO/academisch niveau. Je hebt bijvoorbeeld een IT-, bedrijfskundige of zorgachtergrond (zoals klinische informatica). En uiteraard heb je affiniteit met (of werkervaring in) projectleiderschap op het gebied van digitaliseringsvraagstukken in de zorg.

Jij bent goed in samenwerken binnen het team van projectleiders, en bent een verbinder in het landschap waarin wij als GERRIT actief zijn. Je bent communicatief sterk op alle niveaus binnen een organisatie. Je weet verschillende belangen te combineren, en houdt het einddoel in zicht. Hierbij werk je resultaatgericht, dit doe je op een enthousiaste en motiverende wijze. Bij dit alles houd je altijd ons motto in gedachten: GERRIT is van en voor de zorg, en een ontwikkeling is pas écht klaar als er een daadwerkelijke verandering en verbetering in de zorg is gerealiseerd.

Wat hebben we je te bieden?

We bieden je een uitdagende functie voor 32 tot 40 uur per week. Je ontwikkelt hierbij de zorg, maar ook jezelf doordat je veel samenwerkt met experts en zorgaanbieders in (Noord) Nederland Je doet daarmee nieuwe ideeën op en bouwt je eigen netwerk uit. Je krijgt de ruimte voor verdere groei in je carrière en volop mogelijkheden voor opleidingen en trainingen.

Werken bij GERRIT betekent werken bij een groeiend bedrijf met een enthousiaste, gedreven, informele groep van nu 27 medewerkers aangevuld met enkele ingehuurde experts. Je wordt onderdeel van het team Projecten en Advies, bestaand uit een 6-tal adviseurs en projectleiders. Je wordt hierbij aangestuurd door de manager Projecten en Advies.

Arbeidsvoorwaarden:

 • We bieden, afhankelijk van je kennis en ervaring, een passend salaris (vergelijkbaar met functiegroep 60 conform Cao ziekenhuizen);
 • We hebben een prima pensioenregeling en een eindejaarsuitkering (vergelijkbaar met 13e maand). Bij langere aanstelling is er de mogelijkheid van een auto van de zaak;
 • We bieden een contract voor in eerste instantie een jaar, met de intentie om deze daarna te verlengen en/of om te zetten naar een vaste aanstelling;
 • Deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Wij zijn GERRIT?

Ja inderdaad, wij zijn GERRIT, verbinder van zorg! Digitaal zorggegevens uitwisselen met andere zorgverleners of patiënten? Wij helpen! GERRIT is de RSO van zorgpartijen in Noord-Nederland op het gebied van zorgcommunicatie en ICT.

Als RSO werken wij aan het realiseren van verschillende diensten en projecten. Een voorbeeld van een omvangrijk programma waaraan wij werken is het PGO Netwerk Noord. In verschillende projecten werken we aan toepassingen op persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s) waarmee de burger aan zijn eigen gezondheid kan werken en zowel zorgaanbieder als burger/patiënt gezondheidsgegevens uit kunnen wisselen en kunnen inzien.

GERRIT heeft te maken met een groeiend aantal projecten op het gebied van digitale communicatie in de zorg. Voorbeelden van ontwikkelingen waaraan naast PGO Netwerk Noord gewerkt wordt (of gaat worden) zijn Babyconnect, de inzet van de landelijke toestemmingsvoorziening Mitz, een programma voor de ontwikkeling van een regionale Zorgviewer, medicatieoverdracht, en nog veel meer. Andere uitdagingen liggen in het ondersteunen van de vele zorgaanbieders bij hun diverse ‘VIPP-projecten’, waarin de onderlinge gegevensuitwisseling en de gegevensuitwisseling met patiënten op basis van de nieuwe landelijke standaarden vorm moet krijgen. Een breed aandachtsgebied dus.

Van en voor de zorg! Meer over ons vind je op onze website: www.wijzijngerrit.nl.

Enthousiast geworden?

Herken jij jezelf in deze mooie en afwisselende baan? Twijfel dan niet en neem contact met ons op! Dit kun je doen in de vorm van een persoonlijke motivatie, aangevuld met je CV. Die kun je mailen naar managementondersteuning@wijzijngerrit.nl. Reageren kan tot uiterlijk 07 januari 2022. Een assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces.

Voor informatie over de vacature kun je bellen met Tako Klabbers, manager Projecten en Advies, via 06-82058111.