Consultant Privacy en Informatiebeveiliging

Deze vacature is onlangs ingevuld! – Als Consultant Privacy en Informatiebeveiliging houd jij je bezig met het beheer en de doorontwikkeling van onze Privacy & Securitydiensten.

Gedreven om de zorgverleners in Friesland, Groningen en Drenthe AVG-proof en NEN 7510 gecertificeerd te krijgen?
Kom dan werken bij GERRIT als teamlid van het Privacy & Security team om ons pakket aan AVG en informatiebeveiliging diensten verder te ontwikkelen en uit te rollen.

We zoeken een consultant Privacy en Informatiebeveiliging (36-40 uur per week)

De ambitie van GERRIT is: betere zorg realiseren door zorginstellingen onderling nog veiliger met elkaar én met de patiënt te laten communiceren. GERRIT is de verbinder van zorg en is onlangs door oud-Minister Bruins van Medische Zorg en Sport aangehaald als goed voorbeeld van een ‘florerende regionale zorginfrastructuur’. En daar zijn we best trots op!

Over de functie

Als Consultant Privacy en Informatiebeveiliging houd jij je bezig met het beheer en de doorontwikkeling van onze Privacy & Securitydiensten en de implementatie daarvan bij grote, middelgrote en kleine zorgaanbieders in het noorden. Kwaliteit en patiëntveiligheid zijn hierbij onze steekwoorden. Je voert wijzigingen en verbeteringen door in de dienstverlening en onderhoudt de documentatie. Jij bent samen met de leden van het Privacy en Securityteam verantwoordelijk voor het goed functioneren en de security van de gehele dienstverlening van GERRIT.

Als consultant geef je advies aan zorgorganisaties rondom informatiebeveiligings- en gegevensbeschermingsvraagstukken. Je werkt voor verschillende klanten met verschillende opdrachten. Zo kan je bij de ene klant de functie van Functionaris Gegevensbescherming of Security Officer vervullen en bij een andere klant trainingen geven om de awareness binnen de organisatie te vergroten. Intern ben je waarnemend voor de invulling van FG en Security Officer taken. Je zal vaak intern bij de klant je opdrachten uitvoeren. Want naast het geven van adviezen ben je vaak ook verantwoordelijk voor het implementatieproces van de door GERRIT aangeboden Privacy & Securitydiensten. Binnen GERRIT speel je ook een belangrijke rol ten aanzien van kwaliteitsmanagement en het informatiebeveiligingsbeleid. Dit doe je door mee te denken over onze dienstverlening of het uitbreiden van ons netwerk. Dit alles maakt de werkzaamheden van een consultant uitdagend en gevarieerd.

Jij bent voor ons de ideale kandidaat …

 • Als jij over adequate en actuele kennis van informatiebeveiliging (o.a. NEN7510) en gegevensbescherming (AVG) beschikt.
 • Indien jij in de complexiteit van uiteenlopende projecten juist de uitdaging ziet.
 • Jij je wilt verdiepen in de inhoud, maar jij ook in bent staat om dit vervolgens op een pragmatische wijze te vertalen naar de klant.
 • Je beschikt dus naast een sterk analytisch vermogen over een zeker mate van commercieel denken.

Binnen GERRIT draag je bij aan kwaliteit gedreven dienstverlening. Je wilt bij de besten in het vakgebied horen. Maar hiervoor is samenwerking, creativiteit en een flexibele instelling van groot belang. Daarnaast ben je in staat om met klanten, collega’s en leveranciers soepel en oplossingsgericht te communiceren en samen te werken en gedreven bent om samen de zorg te verbeteren.

We gaan graag met je in gesprek wanneer:

 • je in het bezit bent van minimaal een hbo-diploma (bij voorkeur technisch geschoold) en je beschikt over relevante certificering
 • je aantoonbare ervaring hebt als FG-er, Security Officer of kwaliteitsmedewerker
 • je al de nodige kennis van en/of ervaring hebt met de AVG, CIPP/E is een pré
 • je beschikt over kennis van ISO27001 en kennis van de NEN 7510-serie is een pré
 • je de informatiebeveiliging en gegevensbescherming binnen de zorg als jouw werkterrein beschouwt en je je daarin ook graag verder wilt ontwikkelen
 • mede dankzij je kennis m.b.t. privacy en informatiebeveiliging kun je goed zelfstandig werken
 • Je woont (of gaat wonen) in Noord-Nederland en in het bezit bent van een geldig rijbewijs B.

Wat hebben we je te bieden?

We bieden je een leuke, uitdagende functie voor 36 tot 40 uur per week. Je krijgt de kans om bij veel zorgaanbieders en -instellingen in Noord-Nederland in de keuken te kijken. Werken bij GERRIT betekent werken bij een gestaag groeiend bedrijf met een enthousiaste, gedreven, informele groep van nu 26 eigen medewerkers aangevuld met enkele ingehuurde experts. Binnen GERRIT wordt voor en door het personeel veel georganiseerd, zowel binnen als buiten het werk om. Om je een indruk van GERRIT te geven, hebben we een ‘werken bij GERRIT’ filmpje gemaakt.

En wat betreft je arbeidsvoorwaarden:

 • We bieden, afhankelijk van je kennis en ervaring, een passend salaris.
 • We hebben een prima pensioenregeling en een eindejaarsuitkering (vergelijkbaar met 13e maand).
 • We bieden een contract voor in eerste instantie een jaar, met de intentie om deze daarna te verlengen of om te zetten naar een vaste aanstelling.
 • Er zijn volop mogelijkheden tot het volgen van cursussen, trainingen en opleidingen ten behoeve van de uitvoering van jouw functie

GERRIT?

GERRIT is de ‘regionale samenwerkingsorganisatie’ (RSO) van zorgaanbieders in Noord-Nederland op het gebied van ICT. We leveren onze diensten aan een groot deel van de Noord-Nederlandse zorg: ziekenhuizen, GGZ-instellingen, verpleeghuizen, (thuis)zorginstellingen, huisartsen, apotheken, fysiotherapeuten, overige paramedici, laboratoria, GGD, ketenzorginstellingen en overige instellingen.
GERRIT loopt voorop als het gaat om daadwerkelijk gerealiseerde en geïmplementeerde oplossingen op grotere schaal, zoals een integraal GERRIT Zorgnetwerk voor alle zorgaanbieders en zorgverleners, de implementatie van het medicatiedossier via het Landelijke Schakelpunt en de realisatie en ingebruikname van het IHE-XDS uitwisselplatform voor patiëntdata (beelden, BGZ, verslagen en rapporten) XDS-NN voor onder meer beeldenuitwisseling tussen ziekenhuizen (Bekijk ook het XDS-NN filmpje).

Zin in samenwerken?

Deze vacature is onlangs ingevuld. Denk jij een welkome aanvulling te zijn voor het GERRIT-team? Wellicht staat er een andere geschikte vacature voor je bij. Een open sollicitatie sturen mag ook!