Coördinator informatiebeveiliging (IB) en kwaliteit

Deze vacature is onlangs ingevuld! – Je houdt je bezig met het beheer en de (door-)ontwikkeling van onze Privacy & Security diensten en de implementatie daarvan bij grote, middelgrote en kleine zorgaanbieders in het noorden.

Geïnteresseerd in zorg en digitale zorginnovatie? Gedreven om daarbij de veiligheid en kwaliteit van informatie-uitwisseling op hoog niveau te brengen en te houden?
Kom dan werken bij GERRIT om de kwaliteit van onze eigen organisatie en diensten te waarborgen én om ons pakket aan AVG- en informatiebeveiligingsdiensten voor zorgaanbieders verder te ontwikkelen en uit te rollen.

De ambitie van GERRIT is: betere zorg realiseren door zorginstellingen onderling veilig met elkaar én met de patiënt te laten communiceren. GERRIT is de regionale verbinder van zorg en is nog niet zo lang geleden door oud-Minister Bruins van Medische Zorg en Sport aangehaald als goed voorbeeld van een ‘florerende regionale zorginfrastructuur’. En daar zijn we best trots op!

Over de functie

De coördinator IB en kwaliteit vervult zowel de rol van Kwaliteitscoördinator, Security Officer, als die van Functionaris Gegevensbescherming, voor zowel de interne als externe organisaties. Je werkt hierin samen met je collega waarmee je samen ons privacy- en securityteam vormt.

Wat betreft de rol voor de eigen organisatie:

GERRIT ontwikkelt en beheert belangrijke ketens van informatie-uitwisseling in de zorg: tussen ziekenhuizen, zorginstellingen, vele zorgpraktijken, én patiënten zelf. Daarbij hebben we te maken met persoonlijke/gevoelige data en veel IT-processen, over verschillende organisaties heen. Betrouwbaarheid en kwaliteit is dus van cruciaal belang en IT Security heeft dus een prominente rol binnen onze organisatie. GERRIT is NEN 7510 en ISO 27001 gecertificeerd. Het besloten en beveiligde zorgnetwerk van GERRIT Diensten is gekwalificeerd als ‘Goed beheerd ZorgNetwerk’ (GZN). De coördinator IB en kwaliteit is verantwoordelijk voor het in stand houden van deze kwalificaties en vervult daarin de spilfunctie.

Je houdt je bezig met het beleid omtrent de informatiebeveiliging en voert de regie over de implementatie van benodigde maatregelen. Je bent verantwoordelijk voor de inrichting van ons kwaliteitsmanagementsysteem en het toezicht houden op de naleving hiervan. Je adviseert hierin het MT en je stimuleert de organisatie om te werken in een vorm van een PDCA-cyclus. Je zorgt dat we een lerende organisatie zijn die actief blijft sturen op risicobeheersing en procesverbetering. Daarnaast coördineer je de reacties op calamiteiten zoals (ernstige) issues op het gebied van informatiebeveiligingsincidenten.

Wat betreft de rol voor onze klanten:

Je houdt je bezig met het beheer en de (door-)ontwikkeling van onze Privacy & Security diensten en de implementatie daarvan bij grote, middelgrote en kleine zorgaanbieders in het noorden. Kwaliteit en patiëntveiligheid zijn hierbij onze steekwoorden. Vanuit jouw rol geef je advies aan klanten rondom kwaliteits-, informatiebeveiligings- en gegevensbeschermingsvraagstukken. Je werkt voor verschillende klanten met verschillende opdrachten. Zo kan je bij de ene klant de functie van Functionaris Gegevensbescherming of Security Officer vervullen en bij een andere klant trainingen geven om de awareness binnen de organisatie te vergroten. Je voertl soms ook intern bij de klant je opdrachten uit. Want naast het geven van adviezen ben je vaak ook verantwoordelijk voor het implementatieproces van de door GERRIT aangeboden Privacy & Securitydiensten.

Jij bent voor ons de ideale kandidaat …

 • Als je coördinerende capaciteiten hebt en je zowel op operationeel, tactisch en strategisch niveau kunt opereren.
 • Als jij over adequate en actuele kennis van informatiebeveiliging (o.a. NEN7510) en gegevensbescherming (AVG) beschikt.
 • Als jij in de complexiteit van uiteenlopende projecten juist de uitdaging ziet.
 • Als jij je wilt verdiepen in de inhoud, maar ook in staat bent om dit vervolgens op een pragmatische wijze te vertalen naar de klant. Je beschikt dus naast een sterk analytisch vermogen over een zeker mate van commercieel denken

Binnen GERRIT draag je bij aan kwaliteitgedreven dienstverlening. Je wilt bij de besten in het vakgebied horen. Maar hiervoor is samenwerking, creativiteit en een flexibele instelling van groot belang. Daarnaast ben je in staat om met klanten, collega’s en leveranciers soepel en oplossingsgericht te communiceren en samen te werken. Je drijfveer is om samen de zorg te verbeteren.

We gaan graag met je in gesprek wanneer:

 • je in het bezit bent van minimaal een relevant hbo-diploma en je beschikt over relevante certificeringen;
 • je aantoonbare meerjarige ervaring hebt als FG-er, Security Officer of kwaliteitsmedewerker;
 • je al de nodige kennis van en/of ervaring hebt met de AVG;
 • je een CIPP/E certificering hebt, CIPM en CISSP zijn een pré;
 • je beschikt over kennis van ISO27001, waarbij kennis van de NEN 7510 serie duidelijk een pré is;
 • je de informatiebeveiliging en gegevensbescherming binnen de zorg als jouw werkterrein beschouwt en je je daarin ook graag verder wilt ontwikkelen;
 • je mede dankzij je kennis m.b.t. privacy en informatiebeveiliging goed zelfstandig kunt werken;
 • je woont (of gaat wonen) in Noord-Nederland en in het bezit bent van een geldig rijbewijs B.

Wat hebben we je te bieden?

We bieden je een leuke, uitdagende functie voor 36 tot 40 uur per week. Je krijgt de kans om bij veel zorgaanbieders en -instellingen in Noord-Nederland in de keuken te kijken. Werken bij GERRIT betekent werken bij een gestaag groeiend bedrijf met een enthousiaste, gedreven, informele groep van nu 26 eigen medewerkers aangevuld met enkele ingehuurde experts. Binnen GERRIT wordt voor en door het personeel veel georganiseerd, zowel binnen als buiten het werk om. Om je een indruk van GERRIT te geven, hebben we een ‘werken bij GERRIT’ filmpje gemaakt.

En wat betreft je arbeidsvoorwaarden:

 • We bieden, afhankelijk van je kennis en ervaring, een passend salaris.
 • We hebben een prima pensioenregeling en een eindejaarsuitkering (vergelijkbaar met 13e maand).
 • We bieden een contract voor in eerste instantie een jaar, met de intentie om deze daarna te verlengen of om te zetten naar een vaste aanstelling.
 • Er zijn volop mogelijkheden tot het volgen van cursussen, trainingen en opleidingen ten behoeve van de uitvoering van jouw functie

GERRIT?

GERRIT is de ‘regionale samenwerkingsorganisatie’ (RSO) van zorgaanbieders in Noord-Nederland op het gebied van ICT. We leveren onze diensten aan een groot deel van de Noord-Nederlandse zorg: ziekenhuizen, GGZ-instellingen, verpleeghuizen, (thuis)zorginstellingen, huisartsen, apotheken, fysiotherapeuten, overige paramedici, laboratoria, GGD, ketenzorginstellingen en overige instellingen.
GERRIT loopt voorop als het gaat om daadwerkelijk gerealiseerde en geïmplementeerde oplossingen op grotere schaal, zoals een integraal zorgnetwerk voor alle zorgaanbieders en zorgverleners, de implementatie van het medicatiedossier via het Landelijke Schakelpunt en de realisatie en ingebruikname van het IHE-XDS uitwisselplatform voor patiëntdata (beelden, BGZ, verslagen en rapporten) XDS-NN voor onder meer beeldenuitwisseling tussen ziekenhuizen (Bekijk ook het XDS-NN filmpje).

Zin in samenwerken?

Deze vacature is onlangs ingevuld. Denk jij een welkome aanvulling te zijn voor het GERRIT-team? Wellicht staat er een andere geschikte vacature voor je bij. Een open sollicitatie sturen mag ook!