Manager Projecten en Advies (lid MT)

Leid jouw team naar nieuwe hoogten

Welkom bij GERRIT, waar zorginnovatie en samenwerking samenkomen! Ben jij de dynamische manager die ons team van adviseurs en projectleiders naar nieuwe hoogten kan leiden? GERRIT, de regionale samenwerkingsorganisatie (RSO) van zorgaanbieders in Noord-Nederland op IT-gebied, zoekt een bevlogen Manager Projecten en Advies om ons team te versterken.

Over de functie

In deze rol geef je sturing aan het team Projecten en Advies, bestaande uit ongeveer 8 gedreven adviseurs en projectleiders. Als bruggenbouwer tussen het team en de kansen die zowel intern als extern in de regio liggen, ben jij de sleutel tot het succes van GERRIT. De zorgsector staat de komende jaren voor grote uitdagingen: er is een transitie nodig naar digitale en hybride zorg en gezondheid. GERRIT jaagt ontwikkelingen in het Noorden aan en ondersteunt zorgverleners met projecten, advies en dienstverlening.

Taken

 • Leiding geven aan het team Projecten en Advies en werken aan de groei en ontwikkeling ervan;
 • MT-verantwoordelijkheid dragen, waarbij je vanuit je projectenverantwoordelijkheid een belangrijke rol speelt in de totale aansturing, ontwikkeling en positionering van GERRIT;
 • Optreden als sparringpartner voor adviseurs/projectleiders en het oplossen van knelpunten in lopende projecten;
 • Deelnemen aan stuurgroepen en andere gremia waar projecten worden aangestuurd door zorgverleners en stakeholders;
 • Samen met betrokken adviseurs binnen de projecten invulling geven aan contract- en leveranciersmanagement, evenals financiële verantwoording;
 • Actief GERRIT positioneren in de regio door deel te nemen aan diverse netwerken en samenwerkingsverbanden;
 • Kansen identificeren en begeleiden bij het concretiseren en starten van nieuwe projecten in samenwerking met de manager Marketing, Communicatie & Sales;
 • Samen met de regio invulling geven aan portfoliomanagement voor een betere samenhang en sturing op verschillende projecten.

Aan wat voor projecten werken we?

Van concept tot implementatie en dat alles in samenwerking met zorgaanbieders, IT-leveranciers, en landelijke partijen zoals VWS, VZVZ, Nictiz of MedMij. We werken aan projecten voor netwerkzorg, gegevensuitwisseling en gegevensbeschikbaarheid. Voorbeelden zijn implementatie van de landelijke toestemmingsvoorziening Mitz, een implementatieprogramma voor de regionale Zorgviewer, medicatieoverdracht (Kickstart Medicatie en opschaling), geboortezorggegevens (Babyconnect), stimulering PGO-gebruik en coördinatie van digitaliseringsprojecten in het kader van het IZA (integraal zorgakkoord). Kortom, een breed scala aan innovatieve activiteiten in de zorg!

Wat breng jij mee?

GERRIT zoekt een inspirerende leider met een scherp oog voor zowel samenwerking in het MT als optimalisatie van bedrijfsprocessen. Je kunt complexiteit aan en behoudt overzicht in een dynamische omgeving. Politiek en organisatorisch sensitief weet je partijen te verbinden en mogelijkheden voor nieuwe projecten te creëren. Resultaatgericht, procesmatig sterk en op academisch niveau denkend en werkend, breng jij waarde aan het GERRIT-team.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie voor 32 tot 40 uur per week in een maatschappelijk relevant werkterrein;
 • Salaris – afhankelijk van kennis en ervaring – tussen ca. € 5.500 en € 8.000 voor 40 uur per week (vergelijkbaar met CAO-z schaal 70);
 • Pensioenregeling conform PFZW en een eindejaarsuitkering (vergelijkbaar met 13e maand);
 • Mogelijkheid van een auto van de zaak;
 • Initieel een contract voor een jaar, met de intentie tot verlenging of omzetting naar een vaste aanstelling.

Herken je jezelf in deze uitdaging?

Stuur dan jouw persoonlijke motivatie en cv vóór 8 februari naar: managementondersteuning@wijzijngerrit.nl

Voor meer informatie over de vacature, bel Wim Hodes, directeur-bestuurder bij GERRIT, via telefoonnummer 085-7604076. Kom werken bij GERRIT en maak onderdeel uit van de transitie in de zorg!