Opleidingsplek technisch applicatiebeheerder

Hbo’er met een ICT-diploma? Kom leren & werken bij GERRIT

 

De ziekenhuizen in Noord Nederland wisselen beelden, verslagen en andere documenten van patiëntdossiers uit via ons XDS platform “XDS-NN”. Durf jij de uitdaging aan om door ‘training on the job’ opgeleid te worden tot technisch applicatiebeheerder van de meest toonaangevende XDS-infrastructuur van Nederland? Kom dan werken bij GERRIT!

Over de functie van technisch applicatiebeheerder XDS-NN

Als technisch applicatiebeheerder houd jij je bezig met het configureren, beheren en het doorontwikkelen van de technische infrastructuur van XDS-NN en alle functionaliteiten daarbinnen. Het is een uitdagende mix van systeem- en applicatiebeheer (met een vleugje functioneel beheer), gebaseerd op de wereldwijde standaard XDS(i) voor uitwisseling van gegevens en beelden in de zorg.

Jij gaat onderdeel uitmaken van ons XDS-team en wordt opgeleid door onze huidige technisch applicatiebeheerder. Samen gaan jullie het tweede- en derdelijns technisch applicatiebeheer invullen. Je beheert en configureert de XDS-NN applicatie en infrastructuur. Je bewaakt en beheert de decentrale systemen en koppelingen met EPD’s en beeldverwerkende systemen van de ziekenhuizen. Jij gaat in vernieuwings- en verbeterprojecten meedraaien. Jij bent (pro)actief ten aanzien van het vinden van oplossingen voor incidenten en problemen. Je houdt het overzicht, schakelt met onze klanten en leveranciers en zorgt ervoor dat alle betrokken partijen goed geïnformeerd blijven over de voortgang.

Je gaat kennis opdoen over standaarden als XDS(i), DICOM, XML, HL7, JSON en FHIR en over koppelingen met EPD’s en beeldverwerkende systemen en opslagmedia (denk aan PACS, VNA en communicatieservers). Je krijgt te maken met Apache Tomcat en Java en met internetprotocollen zoals HTTPS, TLS en SOAP. Zaken als de werking van certificaten, encryptie, netwerken infrastructuren, firewalls, switches en TCP/IP komen allemaal langs in deze functie. Kortom je gaat een enorm brede kennis en ervaring opbouwen.

Jij bent voor ons de ideale kandidaat …

Als je een technische opleiding hebt gevolgd in de ICT en je al jaren ervaring hebt als technisch applicatiebeheerder en je kennis en ervaring hebt van de meeste van de hierboven genoemde technieken, protocollen en standaarden.

Maar we gaan ook al graag met jou in gesprek als …

 • Je in het bezit bent van minimaal een hbo-diploma in de ICT;
 • Je heel leergierig bent en het vak van technisch applicatiebeheerder van XDS heel graag wil oppakken en wil beheersen;
 • Je een proactieve teamspeler bent;
 • Je analytisch, nauwkeurig en gestructureerd bent;
 • Je in staat bent om met klanten, collega’s en leveranciers soepel en oplossingsgericht te communiceren;
 • Je gedreven bent om samen met de collega’s van GERRIT de zorg te verbeteren;
 • Je woont (of gaat wonen) in Noord-Nederland en in het bezit bent van een geldig rijbewijs.

Wat hebben we je te bieden?

We bieden je een leuke, uitdagende functie voor 32 tot 40 uur per week. Je krijgt de kans om bij veel zorgaanbieders en -instellingen in Noord-Nederland in de keuken te kijken. Werken bij GERRIT betekent werken bij een gestaag groeiend bedrijf met een enthousiaste, gedreven, informele groep van nu 26 eigen medewerkers aangevuld met enkele ingehuurde experts. Binnen GERRIT wordt voor en door het personeel veel georganiseerd, zowel binnen als buiten het werk om. Zo staat er altijd vers fruit voor iedereen. Om je een indruk van GERRIT te geven, hebben we een ‘werken bij GERRIT’ filmpje gemaakt.

En wat betreft je arbeidsvoorwaarden:

 • We bieden, afhankelijk van je kennis en ervaring, een passend marktconform salaris;
  We hebben een prima pensioenregeling en een eindejaarsuitkering (vergelijkbaar met 13e maand);
  We bieden een contract voor in eerste instantie een jaar, met de intentie om deze om te zetten naar een vaste aanstelling;
  Er zijn volop mogelijkheden tot het volgen van cursussen, trainingen en opleidingen voor de uitvoering van jouw functie;
  We volgen de CAO van Zorg en welzijn en hebben een goede reis- en onkostenvergoeding.

Wij zijn GERRIT?

Ja inderdaad, wij zijn GERRIT, verbinder van zorg! Veilig digitaal zorggegevens uitwisselen met andere zorgverleners of patiënten? Wij helpen! GERRIT is het regionale samenwerkingsverband van zorgpartijen in Noord-Nederland op het gebied van zorgcommunicatie en ICT. Van en voor de zorg dus! Meer over ons vind je op onze website: wijzijngerrit.nl.

Zin in samenwerken?

Als je zin hebt in de baan van technisch applicatiebeheerder, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet, in de vorm van een heldere persoonlijke motivatie, aangevuld met je CV. Die kun je mailen naar managementondersteuning@wijzijngerrit.nl. Reageren kan tot uiterlijk 31 oktober 2021.

Het kan zijn dat we de sollicitatiegesprekken (deels) digitaal voeren. Voor informatie over de vacature kun je bellen met Douwe Idzinga, projectleider XDS of Marten de Boer, manager Diensten bij GERRIT, via 085-7604076.