Strategisch IT consultant voor de zorg

Jij bent letterlijk en figuurlijk een netwerker

Een brug slaan tussen het zorgveld en digitalisering , dat is waar jij warm voor loopt! Vind jij het een uitdaging om vraagstukken over data-uitwisseling en digitale gegevensuitwisseling tussen zorgpartijen te vertalen naar technische oplossingen en diensten? Heb jij een visie op data-uitwisseling tussen zorginstellingen? Ben jij een gedreven verbinder en netwerker die met slimme oplossingen de communicatie in de zorg gaat verbeteren? Wij zijn GERRIT en we zoeken jou!

Over de functie

Je bent een goede gesprekspartner voor onze klanten en inventariseert samen met de klant de (latente) behoefte aan slimme IT-oplossingen. Onze klanten, dat zijn zorginstellingen in Friesland, Groningen en Drenthe. Jij kent de zorgoplossingen die in de markt beschikbaar zijn. Jij vertaalt de vraagstukken van onze klanten naar een regionale strategie voor data-uitwisseling. Jij vormt een brugfunctie tussen onze klanten en onze dienstenorganisatie. Jij gaat een regionale governance opzetten voor de doorontwikkeling van onze regionale netwerkinfrastructuur en de daarover aangeboden data-uitwisselingsdiensten.

Jouw belangrijkste taken zijn:

 • sparren met collega’s in de zorg over digitaliseringsvraagstukken;
 • ontwikkelen en uitwerken van de strategie voor een regionale (technische) infrastructuur voor de zorg in Noord-Nederland;
 • vertalen van de strategie naar product- en dienstproposities voor de regio, zorgdisciplines en/of voor individuele zorgpartijen;
 • opzetten en onderhouden van een regionale governance om te komen tot een continue doorontwikkeling van de regionale infrastructuur en de daarover aangeboden diensten;
 • de ontwikkelingen van data-uitwisseling in de zorg kennen en bijhouden;
 • advisering aan MT over strategie en mogelijke diensten;
 • samen met de dienstenteams de klantvragen vertalen naar concrete (technische) diensten en oplossingen;
 • in samenwerking met de collega’s van Marketing, Communicatie & Sales opstellen en aanbieden van oplossingen aan klanten;

Wat breng je mee?

Jij bent letterlijk en figuurlijk een netwerker! Jij bent een enthousiaste, communicatief sterke vernieuwer die oplossingsgericht en resultaatgericht is. Je hebt gedegen kennis van de zorg, van de IT-oplossingen en IT-infrastructuur en bent in staat om anderen hier goed en enthousiast over te adviseren. Bij dit alles houd je altijd ons motto in gedachten: GERRIT is van en voor de zorg, en een oplossing is alleen goed als er een daadwerkelijke verandering en verbetering in de zorg is gerealiseerd.

Jij hebt:

 • HBO/WO-werk- en denkniveau, bijvoorbeeld door een diploma technische informatica, bedrijfskundige Informatica, bedrijfsinformatietechnologie óf een vergelijkbare opleiding;
 • meerjarige ervaring met systemen voor data-uitwisseling en -beschikbaarheid, bij voorkeur in de zorg;
 • kennis van netwerkinfrastructuren, uitwisselingsplatformen en protocollen;
 • kennis van de cross sectorale digitaliseringsvraagstukken in de zorg is een pré;
 • kennis van cloud- technologieën en -ontwikkelingen is een pré;

Wie is GERRIT?

Wij zijn GERRIT, verbinder van zorg. GERRIT is de regionale samenwerkingsorganisatie (RSO) van Noord-Nederland voor digitale gegevensuitwisseling in de zorg. Wij leveren diensten aan de zorgpartijen in de regio en voeren projecten en adviestrajecten uit voor het realiseren van databeschikbaarheid voor de medisch specialistische zorg.

GERRIT is onder meer leverancier van het GERRIT Zorgnet: een redundant, veilig en betrouwbaar glasvezelnetwerk met een hoge bandbreedte. Met slechts één (liefst redundante) aansluiting kunnen zorgpartijen gegevens uitwisselen met alle andere aangesloten zorgaanbieders. Het GERRIT Zorgnet is GZN gecertificeerd (Goed Beheerd Zorgnetwerk). Daarom mogen we onze zorgklanten aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP) voor onder meer de uitwisseling van medicatiegegevens. Over het GERRIT Zorgnet bieden we diverse diensten aan, waaronder de uitwisseling van medische beelden (zoals röntgenfoto’s) en documenten tussen de negen ziekenhuizen in het Noorden.

Werken bij GERRIT betekent werken in een groeiend team van zo’n 30 gedreven professionals. We hebben een informele werksfeer en ondernemen veel leuke dingen samen: van bedrijfsuitjes tot jaarlijkse barbecues, van wandelchallenges tot gezellige borrels.

Wat hebben we je te bieden?

We bieden je een uitdagende functie voor 32 tot 40 uur per week. Je ontwikkelt hierbij de zorg, maar ook jezelf doordat je veel samenwerkt met experts, leveranciers en zorgaanbieders in (Noord) Nederland. Je doet daarmee nieuwe ideeën op en bouwt je eigen netwerk uit. Je krijgt de ruimte voor verdere groei in je carrière en volop mogelijkheden voor opleidingen en trainingen.

Arbeidsvoorwaarden:

 • We bieden, afhankelijk van je kennis en ervaring, een passend salaris (bandbreedte tussen de € 4.000 en € 7.000).
 • We hebben een goede pensioenregeling en een eindejaarsuitkering (vergelijkbaar met 13e maand).
 • We bieden een contract voor in eerste instantie een jaar, met de intentie om deze daarna te verlengen en/of om te zetten naar een vaste aanstelling.
 • Deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Enthousiast geworden?

Herken jij jezelf in deze mooie en afwisselende baan? Of voldoe je nu nog niet helemaal aan dit profiel, maar ben je wel erg enthousiast geworden over de functie en werken bij GERRIT? Twijfel dan niet en neem contact met ons op!
Dit kun je doen in de vorm van een persoonlijke motivatie, aangevuld met je CV. Die kun je mailen naar managementondersteuning@wijzijngerrit.nl. Reageren kan tot uiterlijk 18 februari 2024.

Voor informatie over de vacature kun je bellen met Marten de Boer, manager Diensten, via 085-7604076.