Technisch applicatie beheerder XDS-NN

Werken aan betere zorg!

De ziekenhuizen in Noord Nederland maken van het XDS platform “XDS-NN” gebruik voor het doorverwijzen en behandelen van patiënten door het uitwisselen van beelden, verslagen en delen van patiëntdossiers.
Ben jij gedreven om de meest toonaangevende XDS-infrastructuur van Nederland te beheren en door te ontwikkelen en te koppelen aan de rest van Nederland?
Kom dan werken bij GERRIT! Solliciteer meteen!

Over de functie van technisch applicatie beheerder XDS-NN

Als technisch applicatie beheerder houd jij je bezig met het configureren, beheren en de doorontwikkeling van de technische infrastructuur van XDS-NN en alle functionaliteiten daarbinnen. Een belangrijke volgende stap is het koppelen met andere XDS infrastructuren in Nederland zodat uitwisselen van patiëntgegevens sneller en eenvoudiger gaat. Het huidige uitwisselingsplatform is nu nog voornamelijk alleen gebaseerd op de XDS standaarden. Deze vacature is mede uitdagend aangezien het in lijn met landelijke en regionale ontwikkelingen in de verwachting ligt dat ons platform breder ingezet gaat worden en we meer en vernieuwende communicatiemethoden (zoals FHIR) gaan toepassen. Daarnaast gaan we aan de slag met een workflow systeem voor onder anderen verwijzingen en MDO’s waar veel integratievraagstukken mbv HL7 en FHIR uit voortkomen.

Jij gaat onderdeel uitmaken van ons XDS team en vult samen met onze huidige Technisch applicatie beheerder het 2de/3de lijns technisch applicatiebeheer in. Jij denkt en werkt mee in vernieuwingsprojecten en bent mede verantwoordelijk voor het beschrijven en doorvoeren van wijzigingen en maakt de benodigde Technische ontwerpen. Jij bent (pro)actief t.a.v. het vinden van oplossingen voor incidenten en problemen. Je houdt het overzicht, schakelt met onze klanten en leveranciers en zorgt ervoor dat alle betrokken partijen goed geïnformeerd blijven over de voortgang.

Jij bent voor ons de ideale kandidaat …

Als je applicatie beheerder of integratie expert bent met een technische opleiding hebt gevolgd in de ICT en je een proactieve teamspeler bent, met ervaring in het beheren van complexe systemen en daarnaast ook affiniteit hebt met functioneel en systeembeheer. Als je in staat bent om met klanten, collega’s en leveranciers soepel en oplossingsgericht te communiceren en samen te werken en gedreven bent om samen de zorg te verbeteren.

We gaan graag met je in gesprek wanneer:

 • Je in het bezit bent van minimaal een hbo-diploma en je beschikt over aantoonbare relevante werkervaring in de ICT
 • Je aantoonbaar enkele jaren ervaring hebt als medior\senior technisch applicatiebeheerder of systeembeheerder
 • Je hebt ervaring met het werken volgens ITIL processen en uitvoeren van changes
 • Je bij voorkeur kennis hebt van en/of ervaring met XDS(i) (technisch en/of functioneel)
 • Je bij voorkeur kennis van PACS, VNA, EPD/ZIS en/of communicatieservers hebt
 • Je bij voorkeur kennis hebt van standaarden als DICOM, XML, HL7 en/of FHIR
 • Je bekend met internetprotocollen zoals HTTPS, TLS, SOAP
 • Je ervaring hebt met Apache Tomcat en Java
 • Je bekend met de werking van Certificaten en Encryptie
 • Kennis van netwerk infrastructuren en basis kennis hebt van de werking van Firewalls, switches en TCP\IP is een pré
 • Je woont (of gaat wonen) in Noord-Nederland en in het bezit bent van een geldig rijbewijs.

We zien daarnaast graag dat je beschikt over de volgende persoonlijke kwaliteiten:

 • Enthousiaste en gedreven teamspeler
 • Proactief en oplossingsgericht
 • Analytisch en gestructureerd
 • Flexibel en stressbestendig
 • Faciliterend en klantgericht
 • Communicatief vaardig

Wat hebben we je te bieden?

We bieden je een leuke, uitdagende functie voor 32 tot 40 uur per week. Je krijgt de kans om bij veel zorgaanbieders en -instellingen in Noord-Nederland in de keuken te kijken. Werken bij GERRIT betekent werken bij een gestaag groeiend bedrijf met een enthousiaste, gedreven, informele groep van nu 26 eigen medewerkers aangevuld met enkele ingehuurde experts. Binnen GERRIT wordt voor en door het personeel veel georganiseerd, zowel binnen als buiten het werk om. Zo staat er altijd vers fruit voor iedereen. Om je een indruk van GERRIT te geven, hebben we een ‘werken bij GERRIT’ filmpje gemaakt.

En wat betreft je arbeidsvoorwaarden:

 • We bieden, afhankelijk van je kennis en ervaring, een passend marktconform salaris.
 • We hebben een prima pensioenregeling en een eindejaarsuitkering (vergelijkbaar met 13e maand).
 • We bieden een contract voor in eerste instantie een jaar, met de intentie om deze daarna te verlengen of om te zetten naar een vaste aanstelling.
 • Er zijn volop mogelijkheden tot het volgen van cursussen, trainingen en opleidingen ten behoeve van de uitvoering van jouw functie
 • We volgen de CAO van Zorg en welzijn en hebben een goede reis- en onkostenvergoeding

Wij zijn GERRIT?

Ja inderdaad, wij zijn GERRIT, verbinder van zorg! Digitaal zorggegevens uitwisselen met andere zorgverleners of patiënten? Wij helpen! GERRIT is het regionale samenwerkingsverband van zorgpartijen in Noord-Nederland op het gebied van zorgcommunicatie en ICT. Van en voor de zorg dus! Meer over ons vind je op onze website: wijzijngerrit.nl.

Solliciteer meteen!

Als je zin hebt in de baan van technisch applicatie beheerder, dan zien we je sollicitatie graag tegemoet, in de vorm van een heldere persoonlijke motivatie, aangevuld met je CV. Die kun je mailen naar Managementondersteuning@wijzijngerrit.nl. Reageren kan tot uiterlijk 19 december 2021.

Het kan zijn dat we de sollicitatiegesprekken (deels) digitaal voeren. Voor informatie over de vacature kun je bellen met Jeroen Meijer technisch applicatie beheerder XDS-NN of Marten de Boer, manager Diensten bij GERRIT, via 085-7604076.