Nieuws
18 augustus 2021

Even voorstellen: Michel Löhr

Mijn naam is Michel Löhr en sinds 1 mei ben ik werkzaam als Manager Relatiebeheer en Business ontwikkeling bij GERRIT. Ik ben geboren in Heerenveen en heb Bedrijfseconomie gestudeerd in Groningen. Inmiddels woon ik samen met mijn vrouw Nicolette en onze kinderen Sanne en Steijn in het mooie Enschede, maar de binding met de ‘GERRIT Regio’ is nooit weggeweest en is er nog steeds.

GERRIT is voor mij niet nieuw. In 2016 heb ik namelijk al eens een presentatie gegeven over ‘Zelfmanagement’ tijdens een GERRIT Podium. Ik werkte toen vanuit Ordina als manager Business Development voor Quli. Eigen regie en zelfredzaamheid voor patiënten stonden hierbij centraal, thema’s die ik nog steeds belangrijk vind.

Preventie en ketenzorg

Sinds die tijd is er in de zorg veel gebeurd, maar ook nog steeds heel veel te doen. Zo worden preventie en ketenzorg steeds belangrijker. Een PGO is niet alleen maar bedoeld voor mensen die zorg nodig hebben, maar ook voor burgers die gezond willen blijven. GERRIT, verbinder van zorg speelt hierbij een belangrijke rol. Ik ken namelijk niemand die graag op meerdere plekken zijn dossier in wil zien. Hoe mooi zou het zijn als we in 2025 door in te loggen in één systeem toegang krijgen tot ons dossier bij de huisarts, het ziekenhuis, de tandarts en alle andere zorgaanbieders waarmee we in ons leven te maken krijgen.

Nog mooier zou het zijn als zorgverleners onderling (die allemaal werken met hun eigen systeem) ook digitaal zorggegevens kunnen uitwisselen over mijn gezondheid. Ik ben ervan overtuigd dat dit de kwaliteit van zorg alleen maar ten goede komt. Uitwisselen met andere zorgverleners of patiënten? De uitdaging waar we voor staan is niet alleen de systemen aan elkaar te verbinden (techniek is niet meer de vertragende factor), maar vooral om de vertegenwoordigers van de partijen in de keten goed te laten samenwerken. Met GERRIT, verbinder van zorg lever ik hier graag een bijdrage aan.

Contact

Wil je weten wat GERRIT voor jouw organisatie kan betekenen? Ik kom graag kennismaken en je meer vertellen. Bel 085-7604076 of stuur me een bericht.