Landelijk Schakel Punt

Veilig medische gegevens delen in de zorg

Een actueel digitaal medicatiedossier is van levensbelang. GERRIT helpt je met aansluiten op het LSP en het regelen van de toestemming van jouw patiënten.

Geschikt voor: apothekers huisartsen ziekenhuizen

Medische gegevens raadplegen

Het Landelijk Schakelpunt (LSP) is een zorginfrastructuur: een netwerk waar zorgaanbieders op kunnen aansluiten. Via dit netwerk kunnen zij medische gegevens over hun patiënten raadplegen in elkaars systemen – 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Het Landelijk Schakelpunt is hiervoor speciaal ontwikkeld en beveiligd.

Welke medicijnen hebben mijn patiënten gekregen in het ziekenhuis? Als huisarts wil ik op de hoogte zijn van het wel en wee van mijn patiënten. Een actueel digitaal medicatiedossier is van levensbelang. GERRIT helpt onze regio om dit voor elkaar te krijgen.

Goede uitwisseling van medicatiegegevens en een actueel medicatiedossier is van groot belang als een patiënt niet in zijn eigen apotheek kan komen, bijvoorbeeld tijdens de avond-, nacht- en weekenddiensten. Zo kan de waarnemende apotheek controleren of een nieuw geneesmiddel gebruikt kan worden samen met andere middelen die de patiënt (elders) al gekregen heeft.

Projecten rondom medicatieveiligheid en medicatiedossier

Onze participanten hebben het thema medicatieveiligheid en het actuele medicatiedossier verkozen tot prioriteit. Het tijdig beschikbaar hebben van het complete, actuele medicatieoverzicht van patiënten op momenten van spoed, voorschrijven, toedienen en overdragen is van levensbelang. Samen met onze participanten voeren we verschillende projecten uit rondom het actuele medicatiedossier. Ook testen we de werking van het LSP met verschillende informatiesystemen.

GERRIT ondersteunt zorgaanbieders

Heb je vragen over het LSP? Bijvoorbeeld over (opnieuw) aansluiten, toestemming vastleggen, patiëntcommunicatie of een ander thema? Neem dan gerust contact op met onze Servicedesk. Je kunt ons bereiken via 085 76 040 76 of info@wijzijngerrit.nl.

We staan je graag te woord en helpen je met het zoeken naar een passende oplossing. We doen dit in samenwerking met de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ), de beheerder van het LSP.

Marleen Oldenburger

Marleen kan je er alles over vertellen. Bel of mail gerust!

Marleen Oldenburger Projectleider Zorginnovatie

Helaas! Het formulier werd niet gevonden.