Landelijk Schakel Punt

Veilig medische gegevens delen in de zorg

Een actueel digitaal medicatiedossier is van levensbelang. GERRIT helpt je met aansluiten op het LSP en het regelen van de toestemming van jouw patiënten.

Geschikt voor: apothekers huisartsen ziekenhuizen

Medische gegevens raadplegen

Het Landelijk Schakelpunt is een zorginfrastructuur: een netwerk waar zorgaanbieders op kunnen aansluiten. Via dit netwerk kunnen zij medische gegevens over hun patiënten raadplegen in elkaars systemen – 24 uur per dag, zeven dagen in de week. Het Landelijk Schakelpunt is hiervoor speciaal ontwikkeld en beveiligd.

Welke medicijnen hebben mijn patiënten gekregen in het ziekenhuis? Als huisarts wil ik op de hoogte zijn van het wel en wee van mijn patiënten. Een actueel digitaal medicatiedossier is van levensbelang. GERRIT helpt onze regio om dit voor elkaar te krijgen.

Goede uitwisseling van medicatiegegevens en een actueel medicatiedossier is van groot belang als een patiënt niet in zijn eigen apotheek kan komen, bijvoorbeeld tijdens de avond-, nacht- en weekenddiensten. Zo kan de waarnemende apotheek controleren of een nieuw geneesmiddel gebruikt kan worden samen met andere middelen die de patiënt (elders) al gekregen heeft.

GERRIT helpt je aansluiten op het LSP

Wij helpen zorgaanbieders in Friesland, Groningen en Drenthe met aansluiten op het LSP. We doen dit in opdracht van de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ), de beheerder van het LSP. Meer weten? Neem contact op met onze collega’s van de Servicedesk en zij helpen je graag verder.

Verhogen toestemming LSP

Om ervoor te zorgen dat de patiënt op het juiste tijdstip met de juiste gegevens geholpen kan worden, is het van belang dat de huisartsenpraktijken en apotheken in Noord-Nederland de toestemming van de patiënten goed registeren. Het kan soms lastig zijn op welke manier je dit als huisartsenpraktijk en apotheek moet aanpakken. Hiervoor hebben we materialen en tips beschikbaar.

LSP Toolbox

Op de pagina LSP toolbox  kun je terecht voor extra informatie en tips om de LSP-toestemmingen te verhogen.

Projecten rondom medicatieveiligheid en medicatiedossier

Onze participanten hebben het thema medicatieveiligheid en het actuele medicatiedossier verkozen tot prioriteit. Het tijdig beschikbaar hebben van het complete, actuele medicatieoverzicht van patiënten op momenten van spoed, voorschrijven, toedienen en overdragen is van levensbelang. Samen met onze participanten voeren we verschillende projecten uit rondom het actuele medicatiedossier. Ook testen we de werking van het LSP met verschillende informatiesystemen.

Wil je meer informatie?

Neem contact op met Rebecca en ze vertelt je graag meer!

Rebecca Hummel Projectleider Zorginnovatie

Bel mij terug