GERRIT Zorgnet

Hét besloten en beveiligde zorgnetwerk voor zorgverleners in Noord-Nederland

Het gebruik van GERRIT Zorgnet is niet alleen snel maar ook veilig.

Geschikt voor: apothekers eerstelijnspraktijken algemeen fysiotherapeuten geboortezorg GGZ huisartsen ouderenzorginstellingen overige tweedelijnspraktijken thuiszorg ziekenhuizen

GERRIT Zorgnet in het kort

  • Het GERRIT Zorgnet is een erkend GZN
  • Met één enkele aansluiting veilig communiceren met alle andere aangesloten instellingen
  • Door redundant aan te sluiten vergroot u uw beschikbaarheid
  • Bandbreedte tot maar liefst 10GigaBit
  • Het GERRIT Zorgnet kent koppelingen met diverse andere zorgnetwerken

GERRIT Zorgnet is het besloten en beveiligde zorgnetwerk speciaal voor zorgverleners in Noord-Nederland. Zorgnet biedt voldoende ruimte om berichten, beelden en documenten zonder vertraging uit te wisselen tussen zorgverleners. Eén aansluiting is voldoende om met elke andere aangesloten zorginstelling veilig te communiceren. GERRIT Zorgnet verbindt de gehele zorg met zowel hoogwaardige glasvezelverbindingen als ‘koper’ als veilig mobiel.

Als huisarts werken mijn collega’s en ik op verschillende locaties. Dankzij het GERRIT Zorgnet kunnen we overal makkelijk en veilig inloggen, hebben we snel en veilig internet en is de waarneming in de regio geregeld omdat ook de andere huisartsen zijn aangesloten.

Bij elektronische informatie-uitwisseling binnen de zorg of publieke sector wordt vaak gebruik gemaakt van een breedbandinfrastructuur. Deze is meestal alleen toegankelijk voor de organisaties die binnen deze sector werkzaam zijn. GERRIT Zorgnet is zo’n infrastructuur, speciaal voor de zorgaanbieders in Friesland, Groningen en Drenthe. Eén van de voordelen van de infrastructuur is dat de veiligheid en snelheid van informatie-uitwisseling wordt vergroot omdat er geen gebruik wordt gemaakt van het openbare internet maar van een besloten omgeving.

Drie soorten abonnementen

Afhankelijk van de wensen van jouw organisatie stellen we de meest optimale mix samen met connectie, communicatieplatform en toepassingen. We hebben drie abonnementsvormen voor GERRIT Zorgnet:

  1. GERRIT Zorgnet Light voor individuele gebruikers
  2. GERRIT Zorgnet Basis voor de eerstelijnszorgaanbieders zoals huisartspraktijken en apothekers
  3. GERRIT Zorgnet XL voor de grotere zorginstellingen

Gekoppeld met andere zorgnetwerken

GERRIT Zorgnet is gekoppeld met andere regionale zorgnetwerken (zoals Zorgring Noord Holland Noord, EZDA, RijnmondNet) en Zorg Service Providers (onder meer e-zorg). Met een aansluiting op GERRIT Zorgnet kun je dus ook gebruik maken van de gezamenlijke onderlinge dienstverlening.

Samenwerking in de regio met andere zorgverleners betekent óók patiëntinformatie makkelijk en op dezelfde manier digitaal met elkaar kunnen delen. GERRIT helpt ons als regionale samenwerkende ziekenhuizen bij het maken van afspraken, over de techniek maar ook over hoe we ermee gaan werken.

Snel en veilig

Het gebruik van GERRIT Zorgnet is niet alleen snel maar ook veilig. Zorgaanbieders in Noord-Nederland moeten kunnen vertrouwen op een veilige en stabiele ICT-infrastructuur. Daarom is ICT-beveiliging en informatiebeveiliging voor ons geen optie, maar een absolute voorwaarde. GERRIT is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd en is gespecialiseerd in cyber security. We beschouwen deze onderdelen als integraal onderdeel van onze complete Zorgnet-architectuur. Daarnaast kunnen we u adviseren over cyber security en informatiebeveiliging.

Goed beheerd ZorgNetwerk

GERRIT is gekwalificeerd als zogeheten Goed beheerd ZorgNetwerk (GZN). Dit houdt in dat GERRIT voldoet aan de door VZVZ gestelde acceptatie-eisen om een beveiligde netwerkverbinding te realiseren en onderhouden tussen het goed beheerde zorgsysteem (GBZ) van de zorgaanbieder enerzijds en het LSP anderzijds. Jaarlijks wordt de organisatie ge-audit om te garanderen dat zij nog steeds voldoet aan de gestelde eisen op het gebied van informatiebeveiliging en kwaliteit.

Handleidingen GERRIT Zorgnet

Proxy instellen
Als je een verbinding hebt met het netwerk van GERRIT Zorgnet, kun je niet automatisch op het internet komen. Het is daarvoor noodzakelijk om een proxyserver in te stellen. In onderstaande handleidingen leggen we je uit hoe je dit kunt doen.

Handleiding proxy instellen: Windows
Handleiding proxy instellen: Mac OS X

Toegang tot Cyberlab

Via het GERRIT Zorgnet kun je toegang krijgen tot Cyberlab, de applicatie om uitslageninformatie van Izore en pathologie Friesland in te kunnen zien. In onderstaande handleiding wordt uitgelegd hoe je toegang kunt krijgen tot Cyberlab.

Handleiding toegang tot Cyberlab

Tokens

Met een token kun je inloggen op ons tokenportaal. Daar kies je voor inloggen met VASCO token (fysiek apparaatje) of SMS token (mobiele telefoon nodig). In onderstaande handleiding leggen we je verder uit hoe je gebruik maakt van inloggen met token. (let op: voor een aantal klanten is er een aangepaste server ingericht, raadpleeg daarvoor uw eigen ICT/applicatie beheerders).

Handleiding GERRIT token

Cisco AnyConnect

Je kunt de Cisco AnyConnect VPN software downloaden vanaf ons tokenportaal.
Voor een VASCO-token log je hier in: portaal.gerritzorgnet.nl Je krijgt in Cisco AnyConnect dan een inlogscherm met daaromheen heel veel rare code, die eigenlijk alleen maar voor de web inlog bedoeld is. Je krijgt ook de keuze voor VASCO-token of SMS-token, maar alleen de VASCO-token inlog kan hier worden gebruikt.

Voor een SMS-token log je in op: token.gerritzorgnet.nl. Deze server kan alleen worden gebruikt voor SMS tokens en niet voor VASCO tokens.

OpenVPN Connect

Naast Cisco AnyConnect bieden wij ook een VPN client aan via OpenVPN Connect. Let op: je kunt dit alleen gebruiken als wij je hierover hebben geïnformeerd.

Kies hier jouw installatie bestand:

 

 

Wil je meer weten?

René vertelt je er graag meer over! Bel of mail gerust.

René Koopman Productmanager en Architect Zorgnet