GERRIT Zorgnet

Hét besloten en beveiligde zorgnetwerk voor zorgverleners in Noord-Nederland

Het gebruik van GERRIT Zorgnet is niet alleen snel maar ook veilig.

Geschikt voor: apothekers eerstelijnspraktijken algemeen fysiotherapeuten geboortezorg GGZ huisartsen ouderenzorginstellingen overige tweedelijnspraktijken thuiszorg ziekenhuizen

GERRIT Zorgnet in het kort

  • Het GERRIT Zorgnet is een erkend GZN
  • Met één enkele aansluiting veilig communiceren met alle andere aangesloten instellingen
  • Door redundant aan te sluiten vergroot u uw beschikbaarheid
  • Bandbreedte tot maar liefst 10GigaBit
  • Het GERRIT Zorgnet kent koppelingen met diverse andere zorgnetwerken

GERRIT Zorgnet is het besloten en beveiligde zorgnetwerk speciaal voor zorgverleners in Noord-Nederland. Zorgnet biedt voldoende ruimte om berichten, beelden en documenten zonder vertraging uit te wisselen tussen zorgverleners. Eén aansluiting is voldoende om met elke andere aangesloten zorginstelling veilig te communiceren. GERRIT Zorgnet verbindt de gehele zorg met zowel hoogwaardige glasvezelverbindingen als ‘koper’ als veilig mobiel.

Als huisarts werken mijn collega’s en ik op verschillende locaties. Dankzij het GERRIT Zorgnet kunnen we overal makkelijk en veilig inloggen, hebben we snel en veilig internet en is de waarneming in de regio geregeld omdat ook de andere huisartsen zijn aangesloten.

Bij elektronische informatie-uitwisseling binnen de zorg of publieke sector wordt vaak gebruik gemaakt van een breedbandinfrastructuur. Deze is meestal alleen toegankelijk voor de organisaties die binnen deze sector werkzaam zijn. GERRIT Zorgnet is zo’n infrastructuur, speciaal voor de zorgaanbieders in Friesland, Groningen en Drenthe. Eén van de voordelen van de infrastructuur is dat de veiligheid en snelheid van informatie-uitwisseling wordt vergroot omdat er geen gebruik wordt gemaakt van het openbare internet maar van een besloten omgeving.

Drie soorten abonnementen

Afhankelijk van de wensen van jouw organisatie stellen we de meest optimale mix samen met connectie, communicatieplatform en toepassingen. We hebben drie abonnementsvormen voor GERRIT Zorgnet:

  1. GERRIT Zorgnet Light voor individuele gebruikers
  2. GERRIT Zorgnet Basis voor de eerstelijnszorgaanbieders zoals huisartspraktijken en apothekers
  3. GERRIT Zorgnet XL voor de grotere zorginstellingen

Gekoppeld met andere zorgnetwerken

GERRIT Zorgnet is gekoppeld met andere regionale zorgnetwerken (zoals Zorgring Noord Holland Noord, EZDA, RijnmondNet) en Zorg Service Providers (onder meer e-zorg). Met een aansluiting op GERRIT Zorgnet kun je dus ook gebruik maken van de gezamenlijke onderlinge dienstverlening.

Samenwerking in de regio met andere zorgverleners betekent óók patiëntinformatie makkelijk en op dezelfde manier digitaal met elkaar kunnen delen. GERRIT helpt ons als regionale samenwerkende ziekenhuizen bij het maken van afspraken, over de techniek maar ook over hoe we ermee gaan werken.

Snel en veilig

Het gebruik van GERRIT Zorgnet is niet alleen snel maar ook veilig. Zorgaanbieders in Noord-Nederland moeten kunnen vertrouwen op een veilige en stabiele ICT-infrastructuur. Daarom is ICT-beveiliging en informatiebeveiliging voor ons geen optie, maar een absolute voorwaarde. GERRIT is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd en is gespecialiseerd in cyber security. We beschouwen deze onderdelen als integraal onderdeel van onze complete Zorgnet-architectuur. Daarnaast kunnen we u adviseren over cyber security en informatiebeveiliging.

Goed beheerd ZorgNetwerk

GERRIT is gekwalificeerd als zogeheten Goed beheerd ZorgNetwerk (GZN). Dit houdt in dat GERRIT voldoet aan de door VZVZ gestelde acceptatie-eisen om een beveiligde netwerkverbinding te realiseren en onderhouden tussen het goed beheerde zorgsysteem (GBZ) van de zorgaanbieder enerzijds en het LSP anderzijds. Jaarlijks wordt de organisatie ge-audit om te garanderen dat zij nog steeds voldoet aan de gestelde eisen op het gebied van informatiebeveiliging en kwaliteit.

Handleidingen GERRIT Zorgnet

Proxy instellen
Als je een verbinding hebt met het netwerk van GERRIT Zorgnet, kun je niet automatisch op het internet komen. Het is daarvoor noodzakelijk om een proxyserver in te stellen. In onderstaande handleidingen leggen we je uit hoe je dit kunt doen.

Handleiding proxy instellen: Windows
Handleiding proxy instellen: Mac OS X

Cisco AnyConnect VPN

Met Cisco AnyConnect software kan er een VPN verbinding met het GERRIT ZorgNet worden gemaakt. Hierbij is een 2 factor authenticatie nodig, op basis van een SMS token, of een VASCO token (code generator).

Met een VPN verbinding krijg je toegang tot de GERRIT webmail en de mailbeheer pagina.
Je kunt ook via Remote Desktop (Verbinding met extern bureaublad) toegang krijgen tot computers van GERRIT Zorgnet klanten in een waarneemgroep. Je hebt hiervoor nog wel inloggegevens nodig. Hiervoor kun je verdere ondersteuning krijgen van jouw ICT-leverancier.

De Servicedesk van GERRIT stuurt de Cisco AnyConnect software op verzoek toe via een WeTransfer link.
Geef daarbij aan of de Windows of de MacOS versie nodig is.
Let op: De software kan alleen worden geïnstalleerd door een gebruiker met administrator rechten.
De GERRIT Servicedesk kan ook een handleiding toezenden voor de installatie en het gebruik van Cisco AnyConnect.

Michel Löhr

Michel vertelt je er graag meer over.

Michel Löhr Manager Relaties en Businessontwikkeling

Helaas! Het formulier werd niet gevonden.