GERRIT Podcast

Alles over ontwikkelingen op het gebied van digitale gegevensuitwisseling en databeschikbaarheid in de zorg.

GERRIT Podcast

Wil je op elk geschikt moment op de hoogte blijven van de regionale en landelijke ontwikkelingen op het gebied van digitale gegevensuitwisseling en databeschikbaarheid in de zorg? Abonneer je op onze podcast. Heb je een onderwerp dat je graag behandeld wilt hebben, of wil je feedback geven op het onderwerp, laat het ons weten.

Introductie GERRIT

Hoe kies je als zorgaanbieder de voor jou beste oplossing? Hoe zorg je dat dit aansluit bij wat andere zorgaanbieders doen én bij wat de patiënt wil? In deze aflevering vertellen we alles over hoe GERRIT zorgaanbieders helpt met innovaties in zorgcommunicatie.


IZA

Met het IZA zorgen dat de toegang tot de zorg behouden blijft. Hoe doen we dat? In de noordelijke regio zijn al mooie projecten ontwikkeld die hieraan bijdragen. Henk Jan Riemeijer, werkzaam bij het UMCG en Wim Hodes van GERRIT gaan hierover in gesprek en informeren je over het IZA en de criteria voor de snelle toets.


Faexit

Wil jouw zorgorganisatie stoppen met de fax en ben je benieuwd hoe je dit aanpakt? En wil je weten welke alternatieven er zijn? Ricardo Franke vertelt in onze podcast hoe het Martiniziekenhuis het heeft aangepakt en of ze met de kennis van nu het anders uitgevoerd zouden hebben. Manfred Kat licht toe waarin GERRIT heeft bijgedragen.


Databeschikbaarheid

Databeschikbaarheid is een veelgehoord begrip binnen de gezondheidszorg en wordt vaak verward met gegevensuitwisseling. Wat is het verschil tussen deze twee begrippen? Wat kan GERRIT als noordelijke partij voor deze ontwikkeling betekenen?


Regionale Labviewer

De regionale Labviewer is een mooie stap om te komen tot de regionale uitwisseling van diagnostiekresultaten en het voorkomen van dubbel uitvoeren van diagnostiek. Certe heeft het initiatief genomen om samen te komen tot een regionale Labviewer. GERRIT is als noordelijke partij betrokken voor de realisatie, implementatie en borging van de diensten waarbij gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders onderling gewenst is. In deze podcast gaan wij in gesprek in met Chris Kroese van Certe en Marten de Boer, werkzaam bij GERRIT.


Cross-enterprise Document Sharing

Met XDS netwerken kunnen zorginstellingen informatie, met name beelden en documenten zoals verslagen, brieven etc., direct met elkaar delen. Steeds meer zorg is verdeeld over meerdere disciplines en op meerdere locaties. Om goede zorg te kunnen leveren is het delen van informatie en samenwerking van vitaal belang. Douwe Idzinga van ⁠GERRIT⁠ en Judith Geut van ⁠Ommelander Ziekenhuis Groningen⁠ gaan met elkaar hierover in gesprek.


Hoor wat er al kan met een PGO

In deze podcast vertellen we je alles over hoe PGO’s op dit moment in de regio worden ingezet. Met Janneke Hofstede projectleider bij Tjongerschans Ziekenhuis en Marleen Oldenburger,  projectleider bij GERRIT gaan we in op deze vragen en delen we tips voor de praktijk. ‘Hoor wat er al kan met een PGO!


 

Kennisdeling en initiatiefontwikkeling

met de gehele zorgketen

Veilig en snel

digitaal zorggegevens uitwisselen

In het hart

van de zorg