ZorgMail dienstverlening

ZorgMail ondersteunt je bij het veilig communiceren in de zorg

GERRIT is in Friesland, Groningen en Drenthe de regiopartner van ZorgMail.

Geschikt voor: apothekers eerstelijnspraktijken algemeen fysiotherapeuten geboortezorg GGZ huisartsen ouderenzorginstellingen overige tweedelijnspraktijken thuiszorg ziekenhuizen

De functionaliteiten van ZorgMail

Zorgmail biedt de volgende functionaliteiten aan voor veilige communicatie in de zorg:

 • ZorgMail Veilig mailen – verschillende oplossingen voor veilig mailen met andere zorgverleners
 • ZorgMail Chat – veilig chatten tussen zorgverleners met mogelijkheid om communicatie op te nemen in het patiënt dossier binnen uw HIS
 • ZorgMail Lab4Apo – veilig laboratorium uitslagen delen met de apotheek
 • ZorgMail File Share – veilig grote bestanden delen
 • ZorgMail EDI – geautomatiseerde veilige gegevens uitwisseling tussen zorgsystemen van laboratoria, ziekenhuizen, huisartsen, apotheken en andere zorgpartijen (LIMS, EPD, HIS, AIS, etc)

Neem nu contact op

Aanmelden voor ZorgMail of wijzigingen doorgeven

Wil je ook gebruik gaan maken van ZorgMail? Dat regel je zelf! Je kunt online het aanmeldformulier invullen, houd de AGB-code bij de hand! (voor paramedisch, huisarts of apotheek). Andere zorgverleners zoals verpleging, verzorging, thuiszorg, ziekenhuizen, zelfstandige behandelcentra en welzijnsorganisaties kunnen direct contact opnemen met de Servicedesk van GERRIT: 085-7604076.

Voor het wijzigen van gegevens, het afmelden en aanmelden van medewerkers, het aanvragen van herinstallatie en beëindiging abonnement gebruik je dit wijzigingsformulier.

Veilig mailen met zorgverleners en patiënten: ZorgMail Safe Relay en ZorgMail Hosted Mail

Even een mailtje sturen: het is een alledaagse handeling. Ga je echter privacygevoelige informatie versturen, zoals patiëntinformatie, dan volstaat gewone email niet. Met ZorgMail Safe Relay of ZorgMail Hosted Mail mail je veilig met andere zorgaanbieders én met patiënten.

Patiënten en familieleden willen ook op de hoogte worden gehouden. Het is mooi dat we dankzij ZorgMail vertrouwelijke informatie veilig naar hen kunnen mailen.

Neem nu contact op

Veilig mailen abonnementen:

 • ZorgMail Safe Relay – hiermee koppel je jouw eigen maildomein aan ZorgMail.
 • ZorgMail Hosted Mail.- je krijgt een mailadres van ZorgMail: uworganisatie@zorgmail.nl

Beide varianten kunnen door iedere zorgorganisatie ingezet worden. Of je nu werkt in een eerstelijnspraktijk, multidisciplinair gezondheidscentrum, VVT-instelling, ziekenhuis, ZBC-organisatie of een GGZ-instelling. Afhankelijk van de grootte van jouw organisatie, de inrichting van jouw ICT-omgeving en jouw wensen geven we je advies over welk abonnement het beste bij jou past.

Voordelen

 • Groot bereik: meer dan 18.000 organisaties zijn aangesloten
 • Twee factor authenticatie: je kunt ook veilig mailen naar organisaties of personen die niet zijn aangesloten
 • Makkelijk installeren en eenvoudig in gebruik
 • Landelijke dekking: 80% van de zorgverleners maakt gebruik van ZorgMail
 • Betrouwbaar & betaalbaar

Neem nu contact op

ZorgMail Chat

Even een snelle zorgvraag stellen aan een collega? Of het nu gaat om advies rondom wondverzorging of een dubbele check bij het toedienen van medicatie, met ZorgMail Chat stel je gemakkelijk, snel én veilig een vraag aan een collega-zorgverleners. Geen kans op datalekken door onveilige apps maar een veilige en snelle oplossing!

Chats kunnen eenvoudig worden geëxporteerd én gekoppeld aan jouw informatiesysteem. Zo staat de informatie dus direct in het juiste dossier. Ook kun je de gegevens makkelijk versturen met veilige mail van ZorgMail. De berichten worden versleuteld verstuurd en opgeslagen, dus ZorgMail Chat maakt veilige, snelle communicatie mogelijk!

ZorgMail Lab4Apo

Met de oplossing ZorgMail Lab4Apo kunnen labwaarden die door de laboratoria en ziekenhuizen worden verzonden naar de huisartsen ook beschikbaar worden gesteld aan apothekers. Apothekers moeten conform de Geneesmiddelenwet inzage krijgen in de laboratoriumwaarden van de patiënt die relevant zijn voor behandeling en medicatiebewaking.

Het gaat om minimaal de volgende (wettelijke) laboratoriumwaarden:

 • (berekende) Kreatinineklaring;
 • Kalium;
 • Natrium;
 • Spiegels van geneesmiddelen met kleine therapeutische breedte;
 • PT-INR;
 • Farmacogenetische parameters.

Labwaarden mogen alleen met apothekers worden gedeeld als er uitdrukkelijke toestemming is van de patiënt.

Neem nu contact op

Veilig berichten versturen tussen systemen: ZorgMail EDI

Met ZorgMail EDI kunnen zorgverleners op een veilige manier berichten uitwisselen tussen systemen. Dat heeft als grote voordeel dat berichten rechtstreeks vanuit het dossier kunnen worden samengesteld en verzonden, en aan de ontvangende kant eenvoudig automatisch kunnen worden gekoppeld aan de juiste patiënt.

Het kan hierbij gaan om berichttypen als bijvoorbeeld een laboratorium- of radiologie-uitslag, specialistenbrief, waarneembericht of een retourrecept. Wil je weten of jouw informatiesysteem EDI-berichten kan ontvangen en versturen? We helpen je graag! Ook bestaan er abonnementen als de ontvangers niet gekoppeld zijn of als jouw eigen informatiesysteem niet gekoppeld is maar dat van de ontvanger wel. We vertellen je graag welke verschillende abonnementen er zijn en welke het beste past bij jouw situatie.

Berichten volgen via het ZorgMail M.Center

Via het het ZorgMail M.Center kun je zelf veel dingen regelen. Is een bericht niet aangekomen? Je stuurt het opnieuw via het ZorgMail M.Center. Je kunt er ook zien wanneer het bericht verzonden of afgeleverd is en wat de laatste status is. Heb je vragen over het M.Center? we helpen je graag!

GERRIT is regiopartner voor Noord-Nederland

GERRIT is in Friesland, Groningen en Drenthe de regiopartner van ZorgMail. Voor al jouw vragen rondom veilig mailen in de zorg of EDI berichten versturen kun je bij onze collega’s van de Servicedesk terecht.

Klant worden?

Wil je ook gebruik gaan maken van ZorgMail? Dat regel je zelf! Je kunt online het aanmeldformulier invullen, houd de AGB-code bij de hand! Wil je eerst meer weten of heb je nog vragen over de abonnementen en mogelijkheden van veilig mailen of EDI-berichten? Bel ons, we helpen je graag. Je bereikt ons via 085-7604076.

Neem nu contact op

Veelgestelde vragen

Wat is een Passage ID? Hoe kan ik niet alleen EDI berichten sturen, maar ook veilig mailen naar andere zorgverleners? Voor deze en al jouw andere vragen over ZorgMail kun je terecht bij onze Servicedesk: 085-7604076. We helpen je graag verder.

Of lees de meest gestelde vragen over ZorgMail.

Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging in de zorg is van groot belang. De leverancier van ZorgMail (Enovation) voldoen met de ISO 27001, ISO 27799 en NEN 7510 aan de laatste normen van informatiebeveiliging in de zorg. Meer weten? Lees wat ZorgMail doet aan informatiebeveiliging.

Michel Löhr

Michel vertelt je er graag meer over.

Michel Löhr Manager Relaties en Businessontwikkeling

Bel mij terug