Regionale en landelijke samenwerking

Vertegenwoordiger van de regio

GERRIT is regiopartner van ZorgMail voor Noord-Nederland

GERRIT staat voor samenwerking binnen de regio maar is tegelijkertijd ook vertegenwoordiger van de regio bij landelijke samenwerking. GERRIT werkt met verschillende organisaties samen om informatie-uitwisseling in de regio te verbeteren.

We werken samen met:

  • RSO Nederland. De regionale samenwerkingsorganisaties (negen verschillende RSO’s) hebben zich verenigd in RSO Nederland. Wim Hodes, directeur-bestuurder van GERRIT, vormt samen met twee collega’s uit andere regio’s het bestuur van RSO Nederland.
  • Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het Informatieberaad Zorg. Samenwerking (via RSO Nederland) onder meer op het gebied van zorginnovatie (prioritaire processen, focusprogramma’s en stimuleringsregelingen).
  • De Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ). Samenwerking in het kader van LSP-stimulering en – doorontwikkeling. Daarnaast (samen met RSO Nederland) op het gebied van het landelijke programma Twiin: een landelijke infrastructuur – op basis van internationale standaarden – voor de uitwisseling van medische gegevens.
  • Nictiz. Onder meer rondom de nieuwe Informatiestandaard Medicatieproces (Medicatieproces 9.0).

Wil je meer weten?

Bel of mail met Wim en hij vertelt je graag meer.

Wim Hodes Directeur-bestuurder

Kennisdeling en initiatiefontwikkeling

met de gehele zorgketen

Veilig en snel

digitaal zorggegevens uitwisselen

In het hart

van de zorg