Nieuws
29 november 2021

Even voorstellen: Marleen Oldenburger

Marleen OldenburgerHoi! Ik ben Marleen Oldenburger en sinds 1 september aan de slag als projectleider bij GERRIT. Ik ben 28 jaar oud en woon samen met mijn man Niels en zoontje Oliver in Veendam (Groningen). Vorig jaar mei heb ik aan de NHL in Leeuwarden de master Zorginnovatie (MA) afgerond en kreeg ik via iemand in mijn netwerk de tip om bij de vacatures van GERRIT te kijken.

Het team van GERRIT heeft mij met veel enthousiasme en warmte ontvangen en daar ben ik erg blij mee! Voorheen werkte ik als communicatieadviseur bij verschillende bedrijven. Mijn vorige werkgever was Terwille Verslavingszorg in Groningen. Vanuit deze achtergrond is de gezondheidszorg geen onbekend terrein voor mij en heb ik veel geleerd over de groep waar we ons sterk voor maken: de cliënt/patiënt.

Goede en transparante communicatie

Mijn ervaring is dat een groot gedeelte van een succesvolle implementatie te ondervangen is met goede en transparante communicatie. Je onderdompelen in de wereld van je doelgroep en in gesprek blijven met je participanten is de sleutel tot realistische verwachtingen. Samen kleine stapjes vooruit maken naar de stip op de horizon.

Innovatie in de zorg kost tijd en dat kan soms frustratie opleveren. Zorgaanbieders hebben een grote verantwoordelijkheid voor de mensen die over de drempel van hun zorginstelling stappen. Als we SAMEN met de eindgebruiker (zorgontvanger en zorgverlener) blijven werken en de urgentie en beweegredenen voor vernieuwing in gedachten houden, verbeteren we uiteindelijk met elkaar de kwaliteit en toekomstbestendigheid van zorg.

VIPP en PGO’s

Met het team van projectleiders bij GERRIT werken we aan interessante projecten zoals het ontwikkelen van een leermiddel voor PGO On Air, digitale gegevensuitwisseling via het LSP (landelijk schakelpunt), Babyconnect voor de geboortezorg in de hele noordelijke regio, VIPP OPEN voor huisartsen in Friesland en ontwikkelingen binnen het programma PGO Netwerk Noord.

Vraagstukken

Ik ben benieuwd welke vraagstukken rondom digitale gegevensuitwisseling bij jullie organisaties spelen! Even ervaringen uitwisselen? Neem gerust contact op.