Nieuws
17 juli 2023

Zorgverleners over digitale medicatieoverdracht

Apotheker Arjan Roelofs uit Pijnacker en Lida van Rijn-Lugthart, arts voor verstandelijk gehandicapten bij Alliade, vertellen in deze video waarom het belangrijk is dat zorgverleners altijd van iedere patiënt een actueel en volledig medicatieoverzicht hebben.

Informatiestandaard Medicatieproces

Hun organisaties horen bij de eerste zorgaanbieders in Nederland die digitale overdracht van medicatiegegevens (volgens informatiestandaard Medicatieproces 9) implementeren. Dat doen ze in de Kickstart Medicatieoverdracht. GERRIT voert in de regio Friesland de tweejarige Kickstart Medicatieoverdracht uit. We doen dit samen met zorgverleners: Antonius Sneek, Zorggroep Alliade, GGZ Friesland, Patyna, apotheek de Dokkumer Wâlden en apotheekhoudende huisarts Sûnhûs.

Kennis delen

Onze collega’s van RSO Rijnmondnet voeren in de regio Rijnmond ook een Kickstart Medicatieoverdracht uit. We werken nauw samen en delen ervaringen met elkaar. De ervaringen van de regio Friesland en Rijnmond worden gebruikt voor de landelijke uitrol. In de samenwerkingsverbanden in de regio’s Friesland en Rijnmond nemen in totaal 13 zorgaanbieders, 10 verschillende zorginformatiesystemen en 3 PGO’s deel.

Meer informatie over de Kickstart Medicatieoverdracht

Wil je meer weten over de Kickstart Medicatieoverdracht? Bekijk dan de informatie op onze projectenpagina. Of neem contact op met Bea Klompmaker (projectleider) of Brigitte Duyvendak (projectapotheker).