Zonder vertraging naar de cloud!

GERRIT Zorgnet ExpressRoute

Hoe kun je het beste een veilig, snel en betrouwbaar verbinding leggen naar je clouddiensten? GERRIT helpt zorgverleners die hun infrastructuur hebben ondergebracht in de cloud met Zorgnet ExpressRoute. Meer weten? Vul dan het contactformulier in!

Waarom ExpressRoute van GERRIT?

Als je jouw infrastructuur hebt ondergebracht in de cloud moet deze natuurlijk snel toegankelijk zijn en aansluiten op jouw eigen netwerk. Dat kan via internet en een VPN, maar deze brengen vertraging met zich mee en onvoorspelbare prestaties. Microsoft beveelt voor al hun infrastructuurdiensten het gebruik van ExpressRoute aan. Met de GERRIT Zorgnet ExpressRoute heb je een rechtstreekse aansluiting bij jouw cloud-aanbieder zoals Microsoft Azure, AWS, of Google.

De voordelen van ExpressRoute

Het gebruik van een ExpressRoute-verbinding heeft een aantal voordelen:

 1. Je krijgt een eigen ethernet verbinding;
 2. Schaalbare infrastructuur: op ieder moment jouw (gegarandeerde) bandbreedte verhogen
 3. Betere beveiliging: toegang naar jouw clouddiensten gaan via een besloten verbinding zonder gebruik te maken van het publieke internet
 4. Monitoring en bewaking vindt 24/7 plaats
 5. Ondersteuning bij de implementatie

Welke beschikbare diensten zijn er?

 • Zorgnet ExpressRoute bandbreedte 100Mb t/m 10Gb
  ExpressRoutes zijn leverbaar in diverse bandbreedtes, vanaf 100Mb tot 10Gb. Voor maximale beschikbaarheid kan deze ook dubbel (ook wel redundant genoemd) worden uitgevoerd.
 • Zorgnet verbinding
  We leveren een ExpressRoute op een glasvezelaansluiting van GERRIT Zorgnet. Hiervoor gebruik je dus jouw bestaande GERRIT Zorgnet-aansluiting. Maakt jouw organisatie nog geen gebruik van GERRIT Zorgnet? Neem dan contact met ons op en laat je informeren over de mogelijkheden die GERRIT Zorgnet biedt.

GERRIT Zorgnet ExpressRouteGERRIT beheert het grootste zorgnetwerk in het noorden van het land en helpt je met alle vraagstukken rondom communicatie en infrastructuur in de zorg. Samen met onze partners verzorgen wij via een ExpressRoute jouw verbinding naar de Cloudexchange. Op de Cloudexchange zijn alle grote internationale leveranciers aanwezig waar je op kunt aansluiten.

Wat heb je nodig om gebruik te kunnen maken van ExpressRoute?

Als voorbeeld nemen we Microsoft Azure. GERRIT levert een circuit-ID aan dat gekoppeld is aan de ExpressRoute. Dit circuit-ID kun je met je Azure account ‘provision-en’. Hiervoor heb je binnen Azure een virtuele router nodig die een BGP sessie gaat opzetten met jouw router of firewall. Heb je geen ondersteuning of kennis van BGP, dan kan GERRIT hierin assisteren of geschikte apparatuur leveren en beheren. Naast de virtuele router binnen Azure dien je nog een data-abonnement af te sluiten met Microsoft. Ook deze kun je zelf instellen tijdens het ‘provision-en’ van de ExpressRoute.

Wat zijn de leveringsvoorwaarden?

Je hebt een aansluiting nodig op GERRIT-Zorgnet met voldoende bandbreedte voor de ExpressRoute. Afhankelijk van het type aansluiting maken we een koppeling met jouw netwerkapparatuur, de details hiervan worden met je afgestemd en vermeld in de overeenkomst. ExpressRoutes met Azure maken gebruik van BGP, jouw apparatuur dient te ondersteunen.

Functionele en technische specificaties:

 • Koppelvlak: 100Mb UTP, >100Mb/s single mode glasvezel (1310nm LX/LH)
 • Bandbreedte vanaf 100Mbit/s tot 10Gbit/s
 • Latency (round-trip): 10ms
 • Beschikbaarheid, gelijk aan de beschikbaarheid van jouw Zorgnet aansluiting.
 • 24×7 support voor incidenten
 • Alle overige ondersteuning tijdens kantoortijden

Ja, ik wil meer weten over ExpressRoute! Neem contact met mij op

Kennisdeling en initiatiefontwikkeling

met de gehele zorgketen

Veilig en snel

digitaal zorggegevens uitwisselen

In het hart

van de zorg