Feest – feestelijke livegang PGO’s in de geboortezorg

Op maandag 22 januari 2024 brengen we de bal aan het rollen in Noord-Nederland met de feestelijke livegang van PGO’s in de geboortezorg. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk, de bijeenkomst is vol!

 • Datum: maandag 22 januari
 • Tijd: van 14.30 uur tot 18.00 uur
 • Locatie: Frieslandzaal in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen (Abe Lenstra Boulevard 19, 8448 JA Heerenveen)

Wat gaan we vieren?

Met de gegevensdienst Verzamelen Integrale Zwangerschapskaart kunnen zwangere cliënten gegevens ophalen en inzien die bij de verloskundige bekend zijn. Zij doen dit in een persoonlijke gezondheidsomgeving, een PGO. Daarmee heb je als zwangere meer grip op jouw eigen zwangerschap (en de periode daarna!) en heb je meer regie op jouw eigen gezondheid. En niet alleen de gegevens van verloskundigen zijn te raadplegen via een PGO, ook kraam- en echo-informatie komen beschikbaar.

Wie komen er op het feest?

Iedereen die iets te maken heeft met de geboortezorg: van verloskundige tot gynaecoloog, van echopraktijk tot zwangere of aanstaande ouders, van zorgbestuurder tot leveranciers. Kortom: ben je geïnteresseerd in de geboortezorg, dan ben je van harte welkom! Het exacte programma volgt spoedig!

Hoe ziet het programma eruit?

We hebben een gevarieerd programma, waarin verschillende betrokkenen vertellen hoe we deze mijlpaal hebben bereikt én hoe het hierna verder gaat. Hieronder vind je het programma (onder voorbehoud van wijzigingen). Je kunt ook de uitnodiging in pdf bekijken.

 • 14.30 uur Ontvangst
 • 15.00 uur Welkom Door dagvoorzitter Hester Rippen (directeur-bestuurder Stichting Kind en Ziekenhuis)
 • 15.10 uur Van nul naar PGO Jasper Prinsen (implementatiespecialist ICT VIPP Babyconnect) en Nienke Lemstra (projectleider zorginnovatie GERRIT)
 • 15.30 uur Uitrol PGO naar de toekomst Birgitta Westgren (Directeur/plv. directeur generaal Curatieve Zorg bij Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport), Dorine Veldhuyzen (bestuurder CareCodex) en Ronald Gorter (voorzitter Bestuur Stichting MedMij)
 • 16.00 uur Cocreatie rondom nieuwe gegevensdienst Ananta Sotthewes (productmanager jeugdgezondheidszorg/geboortezorg Nictiz) en Lilian Minne (specialist gegevensuitwisseling geboortezorg, Nictiz)
 • 16.15 uur PGO-leveranciers aan het woord Quli, Ivido, Zodos, zwangere en verloskundige
 • 16.45 uur Feestelijke livegang PGO‘s voor de geboortezorg – De bal rolt verder! Wim Hodes (directeur-bestuurder GERRIT en penvoerder Babyconnect Noord-Nederland), Erik Pigge (directeur Zorgnetoost) en Sandra Scherstra (directeur-bestuurder ROS Friesland), zwangere en verloskundige
 • 17.00 uur Borrel en netwerken
 • 18.00 uur Einde bijeenkomst

Wie nodigen je uit?

Dat zwangeren hun eigen gegevens vanuit de zorgverleners in de geboortezorgketen kunnen inzien in een PGO, is een prachtige mijlpaal. Dat willen we graag willen vieren met alle betrokkenen. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandag 22 januari vertellen verschillende organisaties, zoals PGO-leveranciers, MedMij, CareCodex, Nictiz en natuurlijk GERRIT als penvoerder van het partnerschap Babyconnect Noord-Nederland over de weg die we met elkaar hebben afgelegd naar dit heuglijke moment.

Kennisdeling en initiatiefontwikkeling

met de gehele zorgketen

Veilig en snel

digitaal zorggegevens uitwisselen

In het hart

van de zorg