Bijeenkomst PGO's in de care

PGO’s helpen bij digitale gegevensuitwisseling

PGO is een afkorting voor persoonlijke gezondheidsomgeving. Wat kun je doen met PGO’s in de care, oftewel in de Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg en gehandicaptenzorg? En wat moet ik als zorgaanbieder doen om mijn cliënten gebruik te kunnen laten maken van een PGO? We vertellen je er graag meer over tijdens een speciale online bijeenkomst ‘PGO’s in de care’ op donderdag 19 mei.

Wat is een PGO?

Een PGO is een app of website, waar je een kopie van je medische gegevens kunt bekijken. Vaak kun je ook gegevens toevoegen die je zelf meet, bijvoorbeeld bloeddruk of gewicht. Steeds meer zorgverleners en zorginstellingen kunnen verbinden met een PGO. PGO’s zijn nieuw en roepen vragen op bij patiënten en zorgverleners. Wat kun je er eigenlijk mee en hoe kan een PGO zorgverleners helpen?

Programma online bijeenkomst PGO’s in de care

Wil je meer weten over PGO’s en wat jou als zorgverlener of jouw zorginstelling te wachten staat? Meld je dan aan voor de bijeenkomst ‘PGO’s in de care’ van GERRIT. We gaan het hebben over wat een PGO is en wat je moet regelen om gegevens uit te wisselen met patiënten, cliënten of mantelzorgers via een PGO. Maar ook vertellen we je hoe je jouw collega’s digivaardig(er) kunt maken.

Sprekers

  • Wat is een PGO en hoe werkt dat eigenlijk? – Leendert Nooitgedagt (GERRIT)
  • Wat betekent een PGO voor een patiënt? – Miranda Ehrenhard (Patiëntenfederatie Nederland / PGO On Air)
  • Help: ik moet met een PGO werken! Hoe maak je jouw medewerkers digivaardiger? – Stein van Berkel (Projectleider zorgtechnologie, Zorggroep Meander)
  • Praktijkvoorbeeld: PGO’s in de ouderenzorg – InZicht-coalitie Friesland (Sytze Jan Geertsma, Alliade/Kwadrantgroep)
  • PGO’s in de keten – Marleen Oldenburger (GERRIT)

Praktische gegevens

  • Datum: donderdag 19 mei 2022
  • Tijd: 15.00 uur – 17.00 uur
  • Locatie: online via Teams (je ontvangt een link nadat je je hebt aangemeld)

 

Kennisdeling en initiatiefontwikkeling

met de gehele zorgketen

Veilig en snel

digitaal zorggegevens uitwisselen

In het hart

van de zorg