Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een app of website waarmee een patiënt/cliënt een kopie kan ophalen van zijn/haar medisch dossier. Daarnaast kan de patiënt ook eigen doelen stellen en gegevens bijhouden over eigen gezondheid. Bijvoorbeeld bloedruk, gewicht, sportactiviteiten etc. De functionaliteiten van PGO’s zijn in ontwikkeling en de hoeveelheid informatie die je in je PGO kunt bekijken wordt steeds verder uitgebreid. Ook sluiten steeds meer zorgverleners zich aan.

Servicedesk voor zorgaanbieders

Het kan zijn dat je als zorgverlener niet zo goed (meer) weet hoe de gegevens vanuit je informatiesysteem in een PGO terecht komen. Of dat er iets mis gaat in dit proces. We helpen je hier graag bij! Onze Servicedesk staat je graag te woord en helpt met het vinden van het probleem en een passende oplossing. Je kunt ons bereiken via 085 76 040 76 of info@wijzijngerrit.nl.

Bekijk hier alvast de meest gestelde vragen over PGO’s.

Waarom een PGO

Door meer inzicht in het eigen dossier en de mogelijkheid om zelf gegevens bij te houden, hebben patiënten meer regie over hun gezondheid. Ook het ‘samen beslissen’ met patiënten over een behandeling heeft hierdoor een grotere kans van slagen. Het is steeds gebruikelijker dat een patiënt gebruik kan maken van een portaal van bijvoorbeeld de huisarts of een ziekenhuis. De patiënt krijgt dan het zorgdossier te zien bij één zorgverlener. Met een PGO kan de patiënt bij meerdere zorgaanbieders medische gegevens ophalen, zelf gegevens bijhouden en koppelen aan andere apps en slimme apparaten zoals een smartwatch. Meer informatie over PGO’s vind je op pgo.nl.

Medische gegevens in een PGO

Bij steeds meer zorgverleners in Noord-Nederland (zoals huisarts en ziekenhuis) kan een patiënt medische gegevens ophalen en bekijken in een PGO. Deze medische gegevens verschijnen niet zomaar in een PGO. Een PGO-verbinding tussen de dienstverlener persoon (DVP) en de dienstverlener zorgaanbieder (DVA) legt een universele koppeling tussen het informatiesysteem van de zorgaanbieder (HIS voor de huisarts, EPD/ZIS voor een ziekenhuis, AIS voor de apotheek etc.) en de PGO van de patiënt.

 

Veilig en betrouwbaar uitwisselen

MedMij maakt en onderhoudt de (spel)regels voor het veilig en betrouwbaar uitwisselen van medische gegevens met een PGO. Organisaties die voldoen aan deze eisen krijgen het MedMij-label. Lees hier meer

Projecten met PGO’s

GERRIT maakt zich sterk voor (betere) digitale gegevensuitwisseling in de zorg. Niet alleen voor zorgaanbieders onderling, maar ook met zorggebruikers! We werken daarom aan verschillende projecten die het gebruik van de PGO interessanter, gemakkelijker en leuker maken. Bijvoorbeeld via het programma PGO Netwerk Noord. Lees hier meer.