Nieuws
01 juli 2021

Een goede ICT-oplossing voor Babyconnect begint bij het zorgproces!

Hoe moet de architectuur voor Babyconnect Noord-Nederland eruit komen te zien? Daarvoor kijk je eerst naar het zorgproces!

Speciaal voor Babyconnect Noor-Nederland brachten Rinke Pleging, eerstelijns verloskundige bij Schoterpoort Verloskunde en Echografie, Nikki van der Werf, projectleider ICT bij ziekenhuis Tjongerschans samen met onze collega’s Leendert Nooitgedagt en Anke Prinsen en een tweedelijns verloskundige het hele zorgproces en de uitwisseling hiervan tussen de eerste- en tweedelijns verloskunde in kaart.

Advies ICT-oplossing Babyconnect

Dit volledig uitgetekende proces wordt als input gebruikt voor de beschrijving van de architectuur en goed advies voor een geschikte oplossing.

Wat is Babyconnect?

Babyconnect is een VIPP-programma voor gebruiksvriendelijke digitale gegevensuitwisseling tussen cliënten en zorgverleners, en zorgverleners onderling. Het doel is naadloos aansluitende zorg voor moeder en kind(eren) rond de zwangerschap en geboorte, inclusief de overdracht naar andere zorgverleners van de cliënte en haar kind, waaronder de jeugdgezondheidszorg, kinderarts en huisarts.

Ruim 30 zorgorganisaties op het gebied van geboortezorg hebben in de regio Noord-Nederland de krachten gebundeld om de komende jaren digitale gegevensuitwisseling te realiseren. Met als doel: veilige geboortezorg. Dat gaan ze doen onder de naam Babyconnect Noord-Nederland.

Meer informatie

GERRIT en ROS Friesland zijn gezamenlijk projectleider van Babyconnect Noord-Nederland. Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Nienke Lemstra, projectleider bij GERRIT of kijk op onze projectenpaginaBabyconnect: digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg.