Nieuws
13 november 2020

Ehealth appstore in de maak!

“Een ehealth appstore, een werkplaats voor mkb’ers en startups – de software factory – die zorgt dat softwareontwikkelingen van de grond komen en een technische infrastructuur die niet alleen voldoet aan MedMij standaarden maar die ook gekoppeld kan worden aan bestaande uitwisselings-infrastructuren in Noord-Nederland.”

Bouwe Koopal, strategisch adviseur ICT bij GERRIT en leider van het werkpakket data-uitwisseling van PGO Netwerk Noord, heeft stevige ambities en maakte deze op 5 november bekend bij de inhoudelijke start van deze pijler van het programma. “We gaan voor een totaal pakket. Niet alleen een technische infrastructuur uitdenken en opbouwen, maar verder denken”, aldus Bouwe.

Drie hoofdonderdelen

Tijdens de startbijeenkomst gaf hij tekst en uitleg over de drie hoofdonderdelen van het werkpakket data-uitwisseling:

  1. Ontwerp van technische architectuur en bouw van de infrastructuur
  2. Ontwerp van een eHealth module standaard en realisatie van eHealth app store
  3. Inrichten van eHealth app factory

Meer informatie over deze drie hoofdlijnen vind je hier.

Samenwerking

In het werkpakket data-uitwisseling wordt intensief samengewerkt met verschillende organisaties. Hans van der Lek, teamleider implementaties van MedMij gaf bijvoorbeeld tekst en uitleg over MedMij en over hoe implementaties kunnen worden begeleid. Sjoerd van der Maaden van Specialisterren vertelde over geautomatiseerd testen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hans Niendieker van HINQ liet zien welke visie HINQ heeft op netwerkzorg en hoe hun oplossing daarvoor werkt.

Daarnaast wordt er in dit werkpakket volop samengewerkt met het Personalised & Connected Health Ecosysteem (PCH Ecosysteem) , het andere grote programma in Noord-Nederland dat zich richt op PGO-ontwikkeling.

Voortgang volgen

De voortgang van dit werkpakket is voor de deelnemende consortiumpartijen te volgen via de speciale, besloten community van PGO Netwerk Noord. Hier kun je je ook aanmelden om mee te werken aan één of meerdere lijnen in dit werkpakket.

Werkpakketten PGO Netwerk Noord

Het gehele programma PGO Netwerk Noord is opgedeeld in vijf werkpakketten. In november worden verschillende online bijeenkomsten belegd per afzonderlijke pijler om het programma nu ook echt inhoudelijk te starten.

Ondersteuning

Voor de uitvoering van dit programma krijgt GERRIT ondersteuning van Stichting De Friesland

Stichting De Friesland