Nieuws
29 april 2021

Pilot mobiele back-up huisartspraktijk

Wat doe je als de vaste verbinding van je huisartsenpraktijk wegvalt? Geen huisartseninformatiesysteem (HIS) dat beschikbaar is, geen internet, misschien zelfs ook geen telefonie. Een doemscenario voor een huisartsenpraktijk. Daarom test GERRIT in samenwerking met een huisartsenpraktijk in de regio Emmen een mobiele back-upverbinding.

Redundante verbinding

René Koopman, Productmanager en Architect Zorgnet bij GERRIT, legt uit: “Als de vaste verbinding uitvalt, is het de bedoeling dat de mobiele back-up het automatisch overneemt. Een redundante verbinding dus, net zoals veel grote zorginstellingen zoals ziekenhuizen ook al hebben.”

Meer zekerheid

Een redundante, of ook wel dubbele verbinding biedt een zorgaanbieder meer zekerheid. “Storingen zijn helaas nooit honderd procent te voorkomen. Met een redundante verbinding kunnen we klanten – zorgaanbieders in Noord-Nederland – meer zekerheid bieden op het gebied van stabiele verbindingen.”

Pilot met huisartsenpraktijk

GERRIT biedt voor de grotere zorginstellingen al verschillende vormen van redundante verbindingen, zoals glasvezelverbindingen. “Deze mobiele back-up voor de huisartsenpraktijk is een test. We werken in deze pilot met een nieuw platform. Als de resultaten goed zijn, dan zullen we deze mobiele back-up opnemen in ons standaard dienstenaanbod.”