Nieuws
28 oktober 2022

Stappenplan stoppen met faxen

Stoppen met faxen, hoe doe je dat? We hebben een handig stappenplan voor zorgverleners die willen stoppen met faxen in hun praktijk of zorginstelling.

De zorg is één van de laatste sectoren waar de fax nog volop in gebruik is. Binnen de regio Groningen, Drenthe en Friesland is GERRIT gestart met een project genaamd Faexit. Dit programma voeren we uit in opdracht van Zorgverzekeraars Nederland, VZVZ en RSO Nederland. Doel van het project is de zorgsector te laten stoppen met faxen. Deze communicatiestroom is namelijk analoog waardoor informatie amper tot niet herbruikbaar is verder in de keten. Daarnaast is er een groot risico dat gevoelige informatie niet juist wordt overgenomen, niet overkomt of op een verkeerde plaats terecht komt.

Wat kun je nu al doen?

Wil je stoppen met faxen maar weet je niet waar je beginnen? Vraag eens aan je collega hoeveel faxen hij/zij verstuurt. Houd bij naar wie je faxt. Communiceer geen faxnummers meer. Het zijn een paar simpele, maar doeltreffende tips om met Faexit aan de slag te gaan.

Het programma Faexit heeft een aantal handige tips op een rijtje gezet om zelf al te stoppen met faxen. We delen deze graag met je:

Meer informatie over Faexit in Noord-Nederland

Heb je vragen over het project, of heb je behoefte aan overleg, neem dan contact op met Manfred Kat, regionaal projectleider Faexit. Manfred is via mail bereikbaar: manfred.kat@wijzijngerrit.nl en telefonisch via: 06 51 50 43 36.