Nieuws
12 juni 2024

Uitnodiging GERRIT Podium medicatieoverdracht

Medicatieoverdracht en de nieuwe informatiestandaard MP9 staan centraal bij het GERRIT Podium op donderdag 4 juli. Ben je participant van GERRIT? Dan ben je van harte uitgenodigd bij dit GERRIT Podium. Ga direct naar het aanmeldformulier.

Een soepele overdracht van medicatiegegevens in de keten, een actueel en volledig medicatieoverzicht, direct inzicht in wat een andere zorgprofessional heeft voorgeschreven, gewijzigd of gestopt. Het zijn wensen die al lange tijd leven bij álle zorgverleners. De Informatiestandaard Medicatieoverdracht 9.0 (ook wel MP9 genoemd) betekent een grote verandering voor zorgverleners en hun leveranciers. Het moet ervoor gaan zorgen dat medicatieoverdracht beter gaat.

Praktijkervaringen, cases en meer!

Wat gebeurt er in de Kickstart Medicatieoverdracht in onze regio? Bea Klompmaker en Brigitte Duyvendak van GERRIT geven je een korte update.

Hoe organiseren zorgaanbieder Alliade en leverancier Medimo samen de Kickstart? Lida van Rijn-Lugthart, arts VG bij Alliade en haar collega, business analist Annemarie Drok, vertellen waarom Alliade meedoet aan de Kickstart. Ze leggen uit hoe zorgverleners zich voorbereiden op de nieuwe informatiestandaard en laten het belang van goede medicatieoverdracht zien aan de hand van een use case. Zij doen dit samen met Florens Pince van der Aa van Medimo.

We sluiten de bijeenkomst af met een presentatie van apotheker Twan Jansen. Hij vertelt meer over Spits, de locatie waar we te gast zijn, en hij geeft de geïnteresseerden een rondleiding.

Locatie + Aanmelden

Spits OosterwoldeWe zijn dit keer te gast bij Spits, Veengang 21 Oosterwolde. Spits is gespecialiseerd in het leveren van automatisch ingepakte geneesmiddelen aan apotheken, ziekenhuizen en (zorg)instellingen.

Het GERRIT Podium is exclusief voor medewerkers van onze participanten. Aanmelden kan via onderstaand formulier. Heb je vragen? Bel ons gerust via telefoonnummer 085-7604076.


GERRIT Podium

Meld je aan voor het eerstvolgende GERRIT Podium

This field is for validation purposes and should be left unchanged.