Agenda 26 maart 2024

GERRIT Podium: IZA en de regioplannen

Tijdens het eerste GERRIT Podium van dit jaar staat het thema IZA en de regioplannen centraal.

Van regiobeeld naar regioplannen: in Friesland, Groningen en Drenthe hebben verschillende organisaties gewerkt aan het maken van concrete regioplannen om de uitdagingen uit het Integraal Zorg Akkoord (IZA) het hoofd te bieden. Waar richt Noord-Nederland zich op en hoe kunnen we van elkaar leren?

Het aanmeldformulier vind je onderaan de pagina.

Praktische gegevens

Hieronder vind je de praktische gegevens van het GERRIT Podium.

  • Datum: Dinsdag 26 maart 2024
  • Tijd: van 14.30 uur tot 17.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur, na afloop gelegenheid tot napraten & netwerken)
  • Locatie: De Friesland Leeuwarden (Achmeatoren). Na aanmelding ontvang je een bevestiging met gegevens over de locatie en parkeerinstructies.
  • Let op: het GERRIT Podium is alleen voor participanten

Programma:

Dubbele vergrijzing, demografische druk, oplopende kosten. Hoe gaan de regioplannen helpen om – vanuit digitalisering – een oplossing te bieden aan deze uitdagingen?

Daarnaast nemen we een kijkje ‘over de grens’: in Twente werken zorgverleners aan een IZA-aanvraag rondom een regionale datahub, de snelle toets is inmiddels al gehaald. Wat zijn de plannen en hoe is de regionale samenwerking ingericht?

We staan stil bij het IZA Uitvoeringsakkoord. Lex Pater van de NVZ vertelt meer over het waarom van dit akkoord en de keuzes die daarin zijn gemaakt. Jeroen van der Meulen (GERRIT) vertaalt tot slot het uitvoeringsakkoord naar de dagelijkse praktijk: wat merkt de zorgverlener van dit akkoord en met welke generieke voorzieningen moet je nu al rekening houden?

Ben je erbij? Leuk! Meld je aan via onderstaand formulier

GERRIT Podium

Meld je aan voor het eerstvolgende GERRIT Podium

This field is for validation purposes and should be left unchanged.