Nieuws
13 december 2023

De fax de zorg uit!

Het Martini Ziekenhuis, het Ommelander Ziekenhuis Groningen en Treant zijn van plan vanaf 1 mei de fax uit te faseren.

Samen met de Groninger Apotheken Vereniging en DokNoord, de regionale organisatie voor huisartsenzorg in Groningen en Noord-Drenthe, roepen zij zorgverleners in de regio op zich voor te bereiden op dit moment.

Samen werken aan stoppen met faxen

Het stoppen met faxen gebeurt in het kader van het project Faexit. Het gebruik van de fax is niet meer van deze tijd en niet veilig als middel voor uitwisseling van patiëntinformatie. Ook het hergebruik van informatie is niet tot nauwelijks mogelijk. Door gezamenlijk als regio te werken aan het uitfaseren van de fax wordt een beweging in gang gezet waarmee de fax als analoog communicatiemiddel vervangen wordt door veilige digitale alternatieven.

GERRIT helpt zorgverleners

GERRIT helpt zorginstellingen in Noord-Nederland in het kader van dit project met het stoppen met faxen en het gebruiken van digitale, veilige manieren van communicatie. Heb je vragen over Faexit, neem dan contact op met Manfred Kat, projectleider bij GERRIT, via telefoonnummer 085-7604076. Of neem een kijkje bij de meest gestelde vragen over Faexit.