Nieuws
18 augustus 2022

Enquêtes over faxgebruik in de zorg in Noord-Nederland

Faxgebruik in de zorg

GERRIT werkt aan het uitbannen van de fax uit de zorg in Friesland, Groningen en Drenthe. Dat doen we onder de naam Faexit. Inmiddels zijn de eerste zorgverleners via enquêtes benaderd met de vraag of zij nog gebruik maken van de fax in hun praktijk of zorginstelling.

Aan de hand van de uitkomsten van dit onderzoek bekijken we wat er nodig is om van de fax af te komen. Naar wie fax je bijvoorbeeld? En van welke zorginstelling ontvang je faxen? En kun je makkelijk stoppen met faxen en overschekelen op een alternatief zoals veilig mailen?

Veelgestelde vragen over Faexit

Wat verstaan we onder faxen? Valt een digitale of e-fax ook onder een fax? En wat betekent NTA7516? En waarom is dit van belang bij het uitfaseren van de fax? We hebben een aantal veelgestelde vragen over Faexit op een rijtje gezet.

Meer weten?

Wil je meer weten over het project Faexit in Noord-Nederland? Of wil je weten hoe jouw zorginstelling kan stoppen met faxen? Neem dan contact op met onze projectleider Manfred Kat. Hij vertelt je graag meer over het project en denkt met je mee als je wilt stoppen met faxen! Je bereikt Manfred per mail of telefonisch via nummer 085-7604076.

Je leest op onze projectenpagina meer over Faexit.