Nieuws
15 augustus 2022

PGO’s in de care en cure: hoe maak je dit tot een succes?

Samenwerking tussen RSO’s

In verschillende regio’s in Nederland werken zorgaanbieders samen om (elektronische) informatie-uitwisseling en communicatie te bevorderen. Zij worden daarbij ondersteund door een RSO. Een PGO-gebruiker is niet aan een regio gebonden en daarmee ‘RSO’overschrijdend. Om burgers en zorgverleners de PGO te laten omarmen, is goede samenwerking tussen de RSO’s essentieel. Op 26 juli 2022 hebben onze collega’s van GERRIT een RSO-workshop bijgewoond.

Tijdens deze workshop werd besproken hoe de PGO tot een succes kan worden gemaakt, welke vier factoren beïnvloeden de omarming van PGO’s en wat de negen essentiële ingrediënten voor succesvolle communicatie over PGO’s met burgers zijn. Uit deze sessie zijn mooie ideeën ontstaan en zijn handvaten ontwikkeld voor een regionale strategie voor communicatie rond PGO’s.

In het najaar krijgt deze workshop een vervolg. Ondertussen zitten we zelf niet stil en hebben we overleg met verschillende zorgaanbieders in de regio rondom bijvoorbeeld een regionale communicatieaanpak over PGO’s. Volg voor de verdere verrichtingen van GERRIT op dit vakgebied ook onze LinkedInpagina.

Wat is een PGO?

Een PGO is een app of website, waar je een kopie van je medische gegevens kunt bekijken. Vaak kun je ook gegevens toevoegen die je zelf meet, bijvoorbeeld bloeddruk of gewicht. Steeds meer zorgverleners en zorginstellingen kunnen verbinden met een PGO.

Meer weten?

Wil je meer weten over PGO’s of heb je een vraagstuk op dit gebied? Neem dan contact op met GERRIT. Wij denken graag met je mee! Je bereikt ons via 085-7604076 of per e-mail: servicedesk@wijzijngerrit.nl.