Adviseur / projectleider zorginnovatie bij GERRIT

Maak samen met ons het verschil voor zorgprofessionals én de samenleving.

Werk jij op dit moment als projectleider of programmamanager in een ziekenhuis, verpleeghuis, GGZ-instelling of huisartsenpraktijk? Ben je werkzaam als praktijkmanager in de zorg? Of ben je toe aan verandering en heb je affiniteit met projecten in de zorg-ICT? Dan is dit voor jou een mooie kans om een volgende stap in jouw carrière te zetten! GERRIT zoekt een adviseur / projectleider zorginnovatie. Maak samen met ons het verschil voor zorgprofessionals én de samenleving.

Over de functie

We werken samen aan de houdbaarheid van de zorg: we staan met z’n allen in de zorg voor een grote opgave: oplopende personeelstekorten, stijgende zorgkosten en een toenemende vergrijzing en daarmee stijgende zorgvraag leggen een enorme druk op de zorg. Dankzij regionale samenwerking, digitalisering en innovatie werken we met elkaar aan de houdbaarheid, betaalbaarheid, kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg. Jouw functie als adviseur / projectleider bij GERRIT is er dus één met maatschappelijke impact: jouw werk zorgt er mede voor dat de professionals in zorg en welzijn hun werk goed kunnen blijven doen!

In deze rol ben je één van de adviseurs/projectleiders binnen het team Projecten en Advies. Je ontwikkelt je op specifieke thema’s en blijft daarbij op de hoogte van landelijke en regionale ontwikkelingen. Afhankelijk van de vraag vanuit onze klanten (de zorgaanbieders in Noord-Nederland) werk je als adviseur en/of projectleider bij innovatieprojecten, of voer je samen met collega’s grote innovatieprogramma’s uit. Je overziet daarbij de samenhang tussen zorgorganisatie, zorgproces en techniek, en bent daarmee in staat om ICT-projecten in de zorgpraktijk daadwerkelijk geïmplementeerd te krijgen. Dit doe je samen met jouw collega’s, in een omvangrijk werkveld met zorgaanbieders uit allerlei verschillende zorgsectoren, ICT leveranciers en vaak ook landelijke partijen.

Jouw werkzaamheden

  • Je volgt de verschillende ontwikkelingen op het gebied van zorginnovatie en digitalisering en weet deze om te vormen tot regionaal toepasbare initiatieven;
  • Je brengt de verschillende ontwikkelingen met elkaar in verband, en vertaalt deze naar concrete oplossingen die aansluiten op de behoeften van zorgaanbieders;
  • Je ontwikkelt en leidt programma’s en projecten die de zorg helpen transformeren op het gebied van digitale communicatie;
  • Je helpt mee in het ontwikkelen van borging en beheer van de projecten en programma’s; zonder borging en beheer geen succesvolle innovatie;
  • Je creëert draagvlak en stimuleert samenwerking bij zorgaanbieders en ICT-leveranciers.

Aan wat voor projecten werken we?

Van concept tot implementatie en dat alles in samenwerking met zorgaanbieders, IT-leveranciers, en landelijke partijen zoals VWS, VZVZ, Nictiz of MedMij. We werken aan projecten voor netwerkzorg, gegevensuitwisseling en databeschikbaarheid. Voorbeelden zijn implementatie van de landelijke toestemmingsvoorziening Mitz, een implementatieprogramma voor de regionale Zorgviewer, medicatieoverdracht (Kickstart Medicatie en opschaling), geboortezorggegevens (Babyconnect), stimulering PGO-gebruik en coördinatie van digitaliseringsprojecten in het kader van het IZA (integraal zorgakkoord). Kortom, een breed scala aan innovatieve activiteiten in de zorg!

Wat breng je mee?

Je bent de perfecte aanvulling voor ons team als je goed bent in samenwerken en een verbinder bent in het landschap waarin wij als GERRIT actief zijn. Je weet de verschillende belangen te combineren, bent een doorzetter en houdt het einddoel in zicht. In de veelheid aan activiteiten weet jij het overzicht te bewaren. Je bent communicatief sterk, en doet dit alles op een enthousiaste, flexibele en energieke manier.
Bij dit alles houd je altijd ons motto in gedachten: GERRIT is van en voor de zorg, en het is pas écht klaar als er een daadwerkelijke verandering en verbetering in de zorg is gerealiseerd.

Je hebt een HBO/academisch werk-/denkniveau. Je hebt een opleiding op het gebied van IT-, bedrijfskunde, zorginnovatie, klinisch informaticus of hebt een andere opleiding/ervaring waardoor jij geschikt bent voor deze functie. Uiteraard heb je affiniteit met het leiden van (zorg)innovatieve projecten, en ben je bereid vlot thuis te geraken in de wereld van zorginnovatie en digitalisering.

Wat hebben we je te bieden?

We bieden je een uitdagende functie voor 32 tot 40 uur per week. Je ontwikkelt hierbij de zorg, maar ook jezelf doordat je veel samenwerkt met experts en zorgaanbieders in (Noord) Nederland. Je doet daarmee nieuwe ideeën op en bouwt je eigen netwerk uit. Je krijgt de ruimte voor verdere groei in je carrière en volop mogelijkheden voor opleidingen en trainingen.

Werken bij GERRIT betekent werken bij een groeiend bedrijf met een enthousiaste, gedreven, informele groep van nu 30 medewerkers aangevuld met enkele ingehuurde experts. Je wordt onderdeel van het team Projecten en Advies, nu bestaand uit een 9-tal adviseurs/projectleiders. Je wordt hierbij aangestuurd door de manager Projecten en Advies.

Arbeidsvoorwaarden

  • We bieden, afhankelijk van je kennis en ervaring, een passend salaris (€4000 à €6000 op basis van 40 uur per week; vergelijkbaar met functiegroep 60 conform Cao ziekenhuizen);
  • We hebben een prima pensioenregeling (PFZW) en een eindejaarsuitkering (vergelijkbaar met 13e maand);
  • We bieden een contract voor in eerste instantie een jaar, met de intentie om deze daarna te verlengen en/of om te zetten naar een vaste aanstelling;
  • Deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Wij zijn GERRIT?

Ja inderdaad, wij zijn GERRIT, verbinder van zorg! Digitaal zorggegevens uitwisselen met andere zorgverleners of patiënten? Wij helpen! GERRIT is het regionale samenwerkingsverband van zorgpartijen in Noord-Nederland op het gebied van zorgcommunicatie en ICT. Van en voor de zorg dus! Meer over ons vind je op onze website.

Enthousiast geworden?

Herken jij jezelf in deze mooie en afwisselende baan? Twijfel dan niet en neem contact met ons op!
Dit kun je doen in de vorm van een persoonlijke motivatie, aangevuld met je CV. Die kun je mailen naar managementondersteuning@wijzijngerrit.nl. Reageren kan tot uiterlijk 5 april 2024. Een assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces. Voor informatie over de vacature kun je bellen met Michel Löhr, Manager Projecten & Advies a.i., via 085 – 76 040 76.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.