Landelijk Schakelpunt

Een actueel medicatiedossier op elk gewenst moment

Het tijdig beschikbaar hebben van het complete, actuele medicatieoverzicht van patiënten op momenten van spoed, voorschrijven, toedienen en overdragen is een heel belangrijk thema in de zorg. Samen met de zorgverleners in Friesland, Groningen en Drenthe werkt GERRIT hard aan een actueel medicatiedossier en het verbeteren van de medicatieveiligheid. Dat doen we onder meer door gebruik te maken van het Landelijk Schakelpunt (het LSP). Medicatieveiligheid voorkomt dat patiënten medicatiegerelateerde schade oplopen.

Het Landelijk Schakelpunt is een zorginfrastructuur. Zorgaanbieders kunnen aansluiten op dit ‘netwerk’ om medische gegevens van hun patiënten digitaal met elkaar te delen – 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het Landelijk Schakelpunt is speciaal hiervoor ontwikkeld en beveiligd.

Rol GERRIT

De apotheker is bij uitstek de expert en speelt een cruciale rol in een veilige farmaceutische patiëntenzorg in de keten. Maar ook de huisarts en andere zorgverleners hebben hierin een belangrijke rol. Actief gebruik van het LSP in de hele noordelijke regio verbetert de medicatieveiligheid. GERRIT voert verschillende projecten uit om het gebruik van het LSP in de regio in te voeren en te verbeteren.

  • Stimuleren gebruik LSP
  • Ketentesten
  • Volgjezorg

Ik vind het niet meer van deze tijd om mensen met briefjes te laten rondlopen waarop staat wat ze slikken. Via het LSP krijg ik bijna alle informatie over mijn patiënten die ik nodig heb.

Lees hier het interview met huisarts Joske Klatter over waarom zij het LSP zo belangrijk vindt

Aansluiten op het LSP

Naast de projecten biedt GERRIT ook LSP ondersteuning en regiobeheer aan, bijvoorbeeld voor praktijken die willen aansluiten op het LSP. Je leest er meer over bij onze oplossingen en services.

Dienstverlening GERRIT

Wist je dat GERRIT – naast projecten & advies – een aantal diensten biedt voor veilige digitale gegevensuitwisseling aan zorgaanbieders in Noord-Nederland? Hieronder vind je een opsomming van onze dienstverlening. Wil je meer weten, klik dan op de linkjes voor meer informatie.

 

Marleen Oldenburger

Marleen kan je er alles over vertellen. Bel of mail gerust!

Marleen Oldenburger Projectleider Zorginnovatie

Bel mij terug