Nieuws
08 december 2020

DDoS-aanvallen geen effect op GERRIT Zorgnet

Wellicht heb je er wel eens van gehoord: een DDoS-aanval. DDoS is een afkorting van Distributed Denial of Service. Op 29 en 30 november waren er in Nederland verschillende internetproviders doelwit van een grootschalige DDoS-aanval. Ook de internetprovider van GERRIT werd getroffen, waardoor enkele van onze klanten hier hinder van hebben ondervonden, bijvoorbeeld met telewerken of bij het openen van bepaalde websites.

Belangrijk om te weten is dat uitsluitend het internetverkeer werd getroffen door deze aanval, de dienstverlening op het besloten deel van GERRIT Zorgnet heeft hier geen last van gehad. Het GERRIT Zorgnet is namelijk een besloten netwerk dat niet aan het internet is gekoppeld.

Zorgdata afgeschermd

We raden onze zorgklanten in Noord-Nederland altijd aan om – mede vanwege DDoS-aanvallen zoals die van eind november – kritische toepassingen in de zorgverlening via het besloten GERRIT Zorgnet te doen. Zo is jouw (zorg)data afgeschermd van het internet én van de bedreigingen daarvan.

Wat is een DDoS-aanval?

Een DDoS aanval is een aanval op een systeem of bedrijf via het internet waarbij de aanvaller gebruik maakt van de computers van (veelal onschuldige) gebruikers over de hele wereld. De aanvaller heeft deze computers soms al maanden geleden besmet met zijn software waardoor de aanvaller de controle heeft over deze computers. Deze besmette computers worden ook wel zombies genoemd. De aanvaller beschikt hiermee over een hele grote capaciteit om zijn aanval uit te voeren.

Meer weten over GERRIT Zorgnet?

Wil je meer weten over het GERRIT Zorgnet? Neem dan contact op met onze Servicedesk op 085-7604076 of via servicedesk@wijzijngerrit.nl