Nieuws
09 februari 2024

Een fijne ontwikkeling in de gebruiksvriendelijkheid van PGO’s

De gebruiksvriendelijkheid voor de Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is verbeterd. Sinds 30 januari is het mogelijk om voor een lange periode toestemming te geven voor het uitwisselen van gegevens in je Persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Hierdoor hoef je minder vaak in te loggen met jouw DigiD.

Inlogproces eenvoudiger

Voorheen liep je als PGO-gebruiker het volledige inlogproces door inclusief identificatie en controle met DigiD bij het ophalen van jouw gegevens. Door de huidige oplossing is dit proces eenvoudiger geworden. Je kunt dan kiezen om toestemming te geven voor onbepaalde tijd. Dit betekent in de praktijk dat je toestemming wordt vastgelegd door de zorgaanbieder en dit geldt voor alle gegevensdiensten van die zorgaanbieder. Als je langer dan zes maanden geen informatie opvraagt, vervalt de toestemming en is opnieuw aanmelden noodzakelijk. De vastgelegde toestemming kun je elk moment weer intrekken. Kijk op de website van PGO voor meer toelichting.

Meer informatie?

Wil je als zorgverlener aan de slag met PGO’s of heb je vragen over ontsluiting van medische gegevens naar persoonlijke gezondheidsomgevingen? Neem dan gerust contact op met één van onze projectleiders via telefoonnummer 085-7604076 en/of luister naar onze podcast.