Interview
05 december 2022

Interview: ‘Een grote stap voor medicatieoverdracht’

Als eerste regio is GERRIT – net als onze collega’s van Stichting Rijnmond – samen met zorgverleners en hun leveranciers gestart met de implementatie van medicatieoverdracht. Dit op basis van de nieuwe landelijke informatiestandaard Medicatieproces 9 in combinatie met de richtlijn Overdracht medicatiegegevens in de keten. Onze directeur-bestuurder Wim Hodes, apotheekhoudend huisarts Boudewijn Dierick en Theo Peters, director business development bij CompuGroup Medical (CGM), vertellen aan De Eerstelijns over de implementatie van medicatieoverdracht in de keten.

Wim Hodes: “Toen ik in 1998 begon in de zorg was het uitwisselen van medicatie-informatie probleem nummer één. Maar als de Kickstart slaagt is dat de uitweg uit de problemen op gebied van informatieoverdracht.”

Lees hier het hele artikel van Frank van Wijck van De Eerstelijns.

Interview Michiel Duyvendak Antonius

in de afgelopen periode werden ook ziekenhuisapotheker Michiel Duyvendak van Antonius en Maarten Wittop Koning, directeur van Stichting Rijnmondnet, geïnterviewd, dit keer voor het Pharmaceutisch Weekblad. Onder meer over hoe apothekers het uitwisselen van medicatiegegevens gaan testen. “We moeten het probleem van onvolledige medicatieoverzichten nu met elkaar oplossen.” Naar het interview.