Nieuws
03 oktober 2021

Even voorstellen: Tako Klabbers

Het team van GERRIT is de afgelopen periode uitgebreid met een aantal nieuwe collega’s. Deze keer stelt Tako Klabbers zich aan jullie voor.

Tako Klabbers | GERRITMijn naam is Tako Klabbers, 31 jaar oud, en sinds 1 augustus 7 werkzaam bij GERRIT als manager Projecten en Advies. Ik woon in Gorredijk, vlakbij Drachten dus. Hiervoor werkte ik bij ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. Als afstudeerder vanuit mijn studie Bedrijfseconomie aan de NHL kwam ik per toeval in de zorg terecht.

De declaratiesystematiek wijzigde en het ziekenhuis zocht iemand die de registratieve zorgprocessen kon beschrijven en de risico’s voor het ziekenhuis in kaart kon brengen. Na een half jaar afstuderen was mijn studie klaar, en bleef ik in Tjongerschans om de zorgverleners op registratief vlak te ondersteunen vanuit een soort kenniscentrum.

Projecten en programma’s

Na een functie als Bedrijfskundige en Teamleider Markt (zorgcontractering) en Bedrijfsinformatie kwam ik steeds meer in aanraking met projecten en programma’s. Ik ben een tijd actief geweest als projectleider van een breed doelmatigheidstraject, en ben daarna nauw betrokken geweest bij het opzetten van een meer programmatische manier van het uitvoeren van projecten binnen het ziekenhuis. De wereld van projecten in de zorg spreekt mij aan, en daarom maak ik na 10,5 jaar Tjongerschans de stap naar GERRIT.

Bij GERRIT ben ik nog steeds verbonden met de zorg. We hebben een hele mooie rol om samen met de zorgverleners te bekijken hoe slimme en technologische oplossingen de zorg makkelijker kunnen maken en hoe we ze ook daadwerkelijk kunnen gaan gebruiken. Het leuke is ook dat we bij GERRIT met allerlei verschillende zorgverleners te maken hebben, van huisarts tot ziekenhuis, en van GGZ tot apotheek. We zijn in het complete zorglandschap actief.

Mijn functie als manager Projecten en Advies is een nieuwe functie. Als lid van het MT ben ik verantwoordelijk voor de projecten en adviestrajecten dei we vanuit GERRIT doen. Samen met een groeiende club van projectleiders leiden we alle projecten in goede banen. GERRIT is steeds meer betrokken bij een grote verscheidenheid aan projecten en dit vraagt om een meer projectmatige aanpak. Te denken valt aan de nieuwe Informatiestandaard Medicatieproces en alles wat daarbij komt kijken, het project in de geboortezorg (Babyconnect), betrokkenheid bij het landelijke programma Twiin, en de grote rol die GERRIT in het programma PGO Netwerk Noord vervult om PGO’s in het noorden voor elkaar te krijgen. Maar daarnaast lopen er ook veel andere projecten zoals het beter digitaal uitwisselen van Radiologiebeelden tussen ziekenhuizen. Of het aansluiten van huisartsen, apothekers en andere zorginstellingen op het LSP (landelijk schakelpunt), een zorgnetwerk waarmee medische gegevens kunnen worden uitgewisseld.

Al met al een hele afwisselende en interessante wereld waarin voor mij veel te leren valt. Samen met het goede en leuke team aan projectleiders dat er staat gaan we de komende tijd nog veel mooie projecten opstarten om allerlei verschillende zorgverleners te helpen. Heb je behoefte aan regionale coördinatie, projectondersteuning of zoek je een technische oplossing voor een uitwisselingsvraagstuk? Laat het me weten!