Nieuws
23 mei 2024

Feest! RSO Nederland bestaat 7,5 jaar

Feest! RSO Nederland bestaat 7,5 jaar en dat hebben we vorige week gevierd tijdens de RSO Dagen. Het waren twee dagen waarin we – samen met vertegenwoordigers van RSO’s én verschillende landelijke organisaties – kennis deelden, leerden van elkaar en afspraken maakten rondom ontwikkelingen, implementatie en beheer op het gebied van digitale gegevensuitwisseling en databeschikbaarheid in de zorg. GERRIT is een regionale samenwerkingsorganisatie (RSO) en maakt samen met andere RSO’s in het land deel uit van de overkoepelende vereniging RSO Nederland.

Van Twiin tot netwerkzorg en AI

Het programma zat vol met interessante onderwerpen, zoals het Twiin afsprakenstelsel, Babyconnect, IZA, OpenEHR, AI, Mitz, Netwerkzorg en Acute Zorg. Vanuit GERRIT waren we met een aantal collega’s aanwezig om kennis op te doen en informatie te brengen over actuele ontwikkelingen uit Noord-Nederland.

De rol van een RSO

En we leerden van elkaar: de zorg is in beweging, digitalisering en databeschikbaarheid zijn in beweging, waar zet je als RSO nu wél op in en waar wil je mee stoppen? Niet alleen komen we halen en brengen tijdens de RSO Dagen, we helpen ook actief mee! Zo leidden en faciliteerden collega’s van GERRIT een aantal werksessies en hielpen we mee in de organisatie van deze waardevolle bijeenkomst.

Dank aan de collega’s van de andere RSO’s, we zijn geïnspireerd weer naar het Noorden afgereisd. En beseffen ons eens te meer dat we niet zonder elkaar kunnen: elke regio leert van de successen én van de fouten van andere regio’s. Proudly copied from!