Nieuws
25 april 2022

Flexibele triagisten – ontzorgd in de zorg

De wens om bij Dokterswacht Friesland flexibele werkplekken te creëren is vervuld. Bij Dokterswacht ontstond de behoefte voor de triagisten tijdens de coronapandemie om vanuit huis te kunnen werken. Momenteel zijn er vijftien werkplekken ingericht.

“De flexibele werkplek is een ideale oplossing om tijdens de verplichte maatregelen in de coronaperiode toch voldoende bezetting te hebben”, aldus Jan Labordus van de ICT-afdeling van Dokterszorg.

Om aan de behoefte te kunnen voldoen zijn laptops en andere materiële voorzieningen getroffen, maar zonder een beveiligde verbinding is het niet mogelijk om vanuit huis te kunnen werken vanwege de privacygevoelige informatie van de patiënt. Je wilt resources benaderen die normaal gezien alleen op kantoor toegankelijk zijn. Hoe zorg je ervoor dat, zonder dat de triagisten allerlei technische en tijdrovende handelingen moeten doen, zo’n beveiligde verbinding tot stand komt? Dokterswacht heeft hierop GERRIT om een oplossing gevraagd.

Na de inventarisatie van de behoefte en na nauw overleg, is afgelopen december een testfase gehouden met een VPN-tunnel. De VPN-verbinding, die tot stand wordt gebracht met de applicatie (on-prem), zorgt voor een beveiligde tunnel, waarbij de triagist gelijk met de benodigde omgeving in verbinding wordt gebracht. De zwaarte van de beveiliging kan naar eigen behoefte en wens worden ingevuld. Zo kan er gekozen worden voor verschillende vormen van authenticatie, zoals tweefactor authenticatie/single Sign-On/Client Certificate/etc. of voor extra security.

“Vacatures voor triagisten zijn lastig in te vullen”, geeft Labordus aan. “Elke extra ondersteuning voor het triagecentrum is welkom, waarmee tegelijkertijd ook de patiënt is geholpen.”

Mocht je in jouw organisatie ook op zoek zijn naar een oplossing om jouw werknemers flexibel te kunnen laten werken, neem dan contact op met GERRIT voor een goed en betrouwbaar advies. Voor elke organisatie kan GERRIT maatwerk leveren.