Nieuws
25 september 2023

Geslaagde hackathon PGO’s en geboortezorg

Komt de juiste informatie over de lijn en kan de cliënt dit ook inzien in haar persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)? Dat is kort samengevat wat GERRIT maandag 25 september samen met leveranciers en andere betrokkenen heeft getest bij de hackathon van Babyconnect, het VIPP-programma van de geboortezorg voor digitale gegevensdeling.

Onze collega Nienke Lemstra, projectleider van Babyconnect Noord-Nederland, legt uit: “We testen gezamenlijk met bronleveranciers, een conversiedienst, PGO-leveranciers en DVA-leverancier het verzamelen van geboortezorggegevens van de Integrale Zwangerschapskaart. Het doel is om de gegevensdienst Integrale Zwangerschapskaart (IZK) goed door te testen zodat er een definitieve versie van de gegevensdienst ontwikkeld kan worden.”

Een hackathon is hier perfect voor: alle betrokkenen samen in één ruimte en daar waar het kan werk je direct met elkaar aan de oplossing van problemen. Met deze hackathon komt digitale gegevensuitwisseling en databeschikbaarheid in de geboortezorg weer een stapje dichterbij. Waarbij niet alleen gedacht wordt aan de zorgverleners, maar dus ook aan de cliënt zelf. Want de gegevens komen uiteindelijk beschikbaar in de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van de cliënt zelf!

Bij de hackathon waren verschillende organisaties en personen betrokken: Nictiz, MedMij, Landelijk programmabureau Babyconnect, GERRIT, Zorgnetoost CareCodex, PGO Netwerk Noord, MEDrecord, Drimpy, Zodos, Quli, Gezondheidsmeter, Ivido, Onatal, Orfeus, HINQ, Harrie Huisman, Nienke Lemstra, Rebecca Hummel, Marieke Lieverdink en Jasper Prinsen.

Meer weten over de gegevensdienst Integrale Zwangerschapskaart?

Wil je meer weten over Babyconnect Noord-Nederland of hoe we de gegevensdienst Integrale Zwangerschapskaart (IZK) gaan integreren in PGO’s? Neem dan gerust contact op met Nienke Lemstra of één van de collega’s van Projecten & Advies via telefoonnummer 085-7604076.