Nieuws
09 februari 2024

Hoe kan de regio Mitz implementeren?

Wat is de rol van een RSO bij de implementatie van Mitz? Welke informatie en hulpmiddelen zijn nodig om zorgaanbieders in de regio te helpen met de overstap naar deze generieke toestemmingsvoorziening? En wat doet het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport op het gebied van toestemmingen?

Vorige week hield het ministerie van VWS een kennissessie rondom Mitz speciaal voor regionale samenwerkingsorganisaties. Vanuit GERRIT haakten Manfred Kat, Douwe Idzinga, Jeroen Meulen, van der en Brigitte Duyvendak online aan om onze kennis op peil te houden. We werden tijdens de sessie bijgepraat over Mitz en hebben samen met andere RSO’s nagedacht over de regionale implementatie van Mitz.

Wat is Mitz?

Mitz is een belangrijke ontwikkeling in het verder verbeteren van de gegevensbeschikbaarheid in de zorg. Een betere beschikbaarheid van medische gegevens over de grenzen van de zorgorganisaties heen is een belangrijke voorwaarde voor het leveren van goede zorg op een efficiënte manier. Meer informatie over Mitz vind je hier.

Verschillende informatiesystemen in de zorg kunnen al aansluiten op Mitz. Dat aantal neemt de komende periode verder toe. Wat de exacte rol is van de regionale samenwerkingsorganisaties bij de implementatie van Mitz is nog niet duidelijk, hierover spreken we ook verder in RSO Nederland-verband.

Meer weten over Mitz?

Wij informeren verschillende zorgverleners in Noord-Nederland over Mitz en kijken samen naar wat er al mogelijk is. Heb je vragen over de generieke toestemmingsvoorziening? Neem dan gerust contact op met één van de collega’s via telefoonnummer 085-7604076.