Interview
23 februari 2021

‘Kennis en ervaring van GERRIT gebruiken bij complexe onderwerpen’

Chris Mossel, Dialyse Centrum Groningen:

Veilig mailen en privacy stonden altijd al hoog op de agenda het Dialyse Centrum Groningen (DCG). Na de aankondiging van GERRIT over de migratie van GERRIT@Mail naar ZorgMail was de keus voor ZorgMail snel gemaakt.

Chris Mossel, Hoofd Bedrijfsvoering/controller, vertelt: “De vraag was: wat gaan we doen? Gaan we gebruik maken van Zivver, ZorgMail of een andere oplossing voor veilig mailen? We hebben gekozen voor ZorgMail. Bij een dergelijk complex onderwerp maken we graag gebruik van de kennis en ervaring van GERRIT.”

De overgang van GERRIT@Mail naar ZorgMail

De praktische uitvoering van de overgang van GERRIT@Mail naar ZorgMail is geruisloos gegaan, geeft Mossel aan. DCG maakt gebruik van Microsoft Outlook en na de implementatie van ZorgMail is er een ‘veilig mailen knop’ bijgekomen. “Door die groene knop denk je nog even extra na over of een bericht wel of niet veilig moet worden verstuurd. Verder is er voor de gebruikers weinig veranderd.”

GERRIT als regionale aanjager

Mossel geeft aan GERRIT te zien als een soort intermediair tussen verschillende ICT-afdelingen van zorginstellingen. “Een aanjager in de regio van nieuwe ontwikkelingen. GERRIT ontzorgt ons, bijvoorbeeld rondom veilig mailen en de NTA 7516. Dat zou nog verder kunnen gaan, bijvoorbeeld door webinars te geven rondom NTA 7516.”

Uitdagingen digitale gegevensuitwisseling

DCG werkt samen met verschillende zorgverleners in de regio en heeft dus veel te maken met uitwisseling van patiëntgegevens. Om gegevensuitwisseling zoveel mogelijk te digitaliseren voltooide DCG succesvol het eerste VIPP-traject. (VIPP staat Versnellingsprogramma informatie-uitwisseling patiënt en professional). “VIPP5 is nu wel de grootste uitdaging. En we maken bij gegevensuitwisseling met apotheken nog steeds gebruik van de fax. Hopelijk kunnen we dat toekomstig ook allemaal via ZorgMail op een veilige manier versturen en ontvangen.”