Nieuws
17 maart 2020

KwadrantGroep mailt veilig met ZorgMail

Kwadrantgroep

Hoe verstuur ik een mail met medische gegevens op een veilige manier?

Als ik een mail met BSN en NAW gegevens verstuur vanaf mijn werkmail, is dat veilig?

Een greep uit de vragen van KwadrantGroep-medewerkers die zijn opgelost door de implementatie van Zorgmail Safe Relay van GERRIT.

KwadrantGroep is een sterke netwerkpartner in de zorg en biedt een totaalpakket aan ouderenzorg, zoveel mogelijk in de eigen omgeving en in samenwerking met lokale organisaties. Bij KwadrantGroep werken meer dan 6.000 medewerkers. KwadrantGroep bestaat uit de merken: Elkander, De Friese Wouden, Palet, KwadrantGroep Huishoudelijke Hulp en het servicepakket PluZ.

Waarom ZorgMail?

KwadrantGroep maakt al geruime tijd gebruik van GERRIT@Mail van GERRIT. Na de invoering van AVG is er een selectietraject gestart om te komen tot een goede oplossing voor beveiligd mailen. ZorgMail Safe Relay van GERRIT was één van de drie oplossingen die zijn beoordeeld en scoorde ruim voldoende op onze criteria. Naast gebruiksvriendelijkheid en het integreren in Outlook, kan er gemaild worden met een tweede factor. Dit alles met de privacywetgeving AVG in ons achterhoofd.

Hoe is de implementatie verlopen?

In een kick-off met Enovation, de implementatiepartner van ZorgMail, is een stappenplan besproken en zijn we gestart met het ontwerpen van de technische infrastructuur. Er zijn heldere en duidelijke afspraken gemaakt waarmee zowel Enovation als ICT KwadrantGroep aan de slag konden. Tijdens de inrichting zijn we goed ondersteund door de leverancier. Na technische testen hebben onze digicoaches de acceptatietesten uitgevoerd met een positief resultaat. Daarnaast is er een besliswijzer gemaakt zodat gebruikers weten wanneer ZorgMail gebruikt moet worden. Binnen 2 maanden was er een GO om live te gaan!

Wat is het resultaat?

De groene “veilig verzenden knop” van ZorgMail is bij de medewerkers goed ontvangen. Er zijn weinig problemen en vragen geweest na de implementatie. Met de besliswijzer en handleiding veilig mailen weet iedereen ZorgMail op de correcte manier te gebruiken.

Een aanrader om ook over te stappen naar ZorgMail; daarmee groeit de ZorgMail Community wat ons allemaal helpt met een veilige en gebruiksvriendelijke mailomgeving binnen de zorg.