Nieuws
12 oktober 2023

Mijlpaal: PGO-gegevensdienst geboortezorg gepubliceerd

Een mooie mijlpaal: MedMij heeft de gegevensdienst Verzamelen Integrale Zwangerschapskaart officieel gepubliceerd! De afgelopen maanden heeft GERRIT samen met landelijke partijen en leveranciers hard gewerkt aan het ontwikkelen van deze gegevensdienst voor de geboortezorg.

Innovatieve werkwijze

Dit keer op een andere manier dan MedMij, Nictiz en VZVZ gewend waren, maar met een eindresultaat dat al helemaal goed doorgetest is en zo in gebruik genomen kan worden!

Nienke Lemstra-Idsardi Lemstra, projectleider bij GERRIT, legt uit: “Dat deze gegevensdienst er nu is, is een geweldig resultaat van de samenwerking. Het leuke aan dit traject was de innovatieve manier waarop we gewerkt hebben. We startten met een pilotversie die we op verschillende manier hebben getest. Op basis van testresultaten met DVA’s, bronsystemen en PGO-leveranciers pasten we aan en tijdens de hackathon op 25 september vielen alle puzzelstukjes op hun plek! Andere gegevensdiensten werden eerst gepubliceerd en moesten na publicatie aangepast worden. Met deze gegevensdienst voor de geboortezorg kunnen we direct aan de slag.”

Wat kun je als cliënt met deze gegevensdienst?

Met deze dienst halen cliënten binnenkort hun eigen gegevens op die bij de verloskundige bekend zijn in hun Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). En dat is nog maar het begin! De komende maanden komt er steeds meer informatie bij, inclusief kraam- en echo-informatie.

Kwalificatie

We hoeven niet lang meer te wachten, de komende maand kwalificeren de PGO’s en DVA’s zich voor deze gegevensdienst. En dan kunnen we landelijk met cliënten de PGO’s voor verloskunde in gebruik nemen! Dit is een fantastische stap voor de gezondheidszorg in Nederland en we zijn er trots op deel uit te maken van deze innovatie! Dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes!