Nieuws
19 januari 2024

Mijlpalen Kickstart Medicatieoverdracht 2023

We hebben in 2023 belangrijke stappen gezet op weg naar een actueel en volledig medicatieoverzicht. Dat doen we in het programma Kickstart Medicatieoverdracht. In twee regio’s – Friesland en Rijnmond – werken zorgverleners, leveranciers en RSO’s (GERRIT en Rijnmondnet) samen aan de verbetering van medicatieoverdracht.

Welke mijlpalen hebben we in 2023 bereikt? Het landelijk programma Samen voor medicatieoverdracht zette een aantal belangrijke ontwikkelingen op een rij. Je vindt de mijlpalen hier.

In 2024 zetten we samen nieuwe stappen op weg naar een actueel en volledig medicatieoverzicht van elke patiënt/cliënt bij elke zorgverlener en de patiënt/cliënt zelf.

Meer weten over medicatieoverdracht?

Wil je meer weten over de Kickstart Medicatieoverdracht? Bijvoorbeeld wat je nu al kunt doen om je als zorgorganisatie voor te bereiden op de nieuwe Informatiestandaard Medicatieproces 9? Neem gerust contact op met onze collega’s Bea Klompmaker, projectleider Kickstart Medicatieoverdracht of Brigitte Duyvendak, projectapotheker, via telefoonnummer 085-7604076.