Nieuws
07 maart 2024

Online toestemmingsvoorziening Mitz verwelkomt eerste huisarts in Drenthe

eerste huisarts Drenthe op Mitz - GERRITEen mooie mijlpaal: de eerste huisarts in het Noorden is aangesloten op online toestemmingsvoorziening Mitz!

Samen met softwareleverancier MediKIT zijn de bestaande toestemmingen van alle patiënten van Huisartsenpraktijk De Marke uit Vries overgezet.

Mitz is een belangrijke ontwikkeling in het verder verbeteren van de gegevensbeschikbaarheid in de zorg. Een betere beschikbaarheid van medische gegevens over de grenzen van zorgorganisaties heen is een belangrijke voorwaarde voor het leveren van goede zorg op een efficiënte manier.

Verschillende informatiesystemen in de zorg kunnen al aansluiten op Mitz. Dat aantal neemt de komende periode verder toe.

Heb je vragen over Mitz?

GERRIT informeert zorgverleners in Noord-Nederland over Mitz en kijkt samen met hen naar wat er al mogelijk is. Het je vragen over deze generieke toestemmingsvoorziening? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 085-7604076. Wil je als zorgaanbieder meer weten over Mitz? Kijk dan op www.mitz-toestemming.nl

(op de foto v.l.n.r. voor: Huisarts Pieter Boekel en Danique Buwalda achter: Anita Faasse en Marianne van de Vrie)