Nieuws
23 september 2022

Patiënten WZA kijken televisie via Zorgnetwerk GERRIT

Het WZA heeft sinds een aantal maanden ruim 40 televisies in gebruik die streams kunnen afspelen die binnenkomen via het Zorgnetwerk van GERRIT.

Het gaat om de streams van in totaal 30 verschillende TV kanalen; en op korte termijn voegt WZA daar de streams van 10 radiozenders aan toe. In de serverruimte is een zogenoemde transcoder opgehangen die de streams binnen de muren van het ziekenhuis doorzet naar de verschillende ontvangers.

Minder mobiele of jonge patiënten

De televisies staan op plekken waar patiënten verblijven die minder mobiel of nog erg jong zijn (o.a. in het Ouder- en Kind-centrum, op de IC en in het Scopiecentrum). Met een speciale afstandsbediening, die eenvoudig gereinigd kan worden, kiezen de patiënten het kanaal dat ze willen bekijken of beluisteren.

Pilot tv kijken op tablets

In oktober start op de verpleegafdelingen een pilot met het TV kijken op tablets. Het WZA wil daarmee stimuleren dat patiënten minder in bed liggen. De tablets kunnen eenvoudig meegenomen worden naar bijv. de tafel in de eigen kamer, een familiekamer of een verpleegplein. Als de patiënt afleiding wil, hoeft hij of zij daarvoor dus niet in bed te blijven; de tablet kan overal worden gebruikt. In de pilotfase gaat het om 30 tablets. In de verwachting dat de pilot slaagt, worden in de eerste helft van volgend jaar de andere bedden op de verpleegafdelingen van tablets voorzien. De aanschaf van de tablets wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het WZA!

Verbinding via GERRIT

Het WZA is aangesloten op het GERRIT Zorgnet en neemt via de glasvezelverbinding van GERRIT de televisiestreams af. We bieden deze dienst aan in samenwerking met Spie. Met deze dienst bieden we meerwaarde aan de opgebouwde regionale zorgnetwerkinfrastructuur. Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact op met Ismail Ciftci.