Nieuws
28 november 2022

Revalidatie Friesland behaalt VIPP5 module1 doelstellingen door actieonderzoek

Revalidatie Friesland is de eerste revalidatie-instelling die alle eisen voor module 1 regulier van VIPP5 behaald heeft. Dus ook de eis van minstens 5% PGO-gebruik door patiënten. Die eis is ruimschoots gehaald met maar liefst 14,14%. Een mooi resultaat dat mede behaald is door het zogeheten actieonderzoek dat in samenwerking met GERRIT, Tjongerschans, Patiëntenfederatie Nederland en Pluut & Partners is opgezet.

Het doel van dit (actie)onderzoek is meer ervaring en kennis opdoen met het gebruik van PGO’s en de aansluiting van PGO’s op de patiëntbehoefte. Met de verzamelde data worden de huidige PGO’s doorontwikkeld en waar mogelijk verbeterd.

Grote stap

Revalidatie Friesland heeft daarmee weer een grote stap gezet in het verbeteren van de digitale informatie-uitwisseling met patiënten. Sinds juli dit jaar kunnen patiënten informatie van Revalidatie Friesland niet alleen inzien via het patiëntenportaal MijnRevalidatieFriesland, maar ook via een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Vorige week is deze ontwikkeling getoetst aan de eisen van VIPP 5 (Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional). Een auditor heeft vorige week bevestigd dat alle doelstellingen voor module 1 zijn behaald en daarmee is de subsidie voor deze module voor Revalidatie Friesland definitief.

Meer informatie over PGO actieonderzoek

Het actieonderzoek is mede mogelijk gemaakt dankzij Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN), Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), PGO Netwerk Noord en Provincie Fryslân.

Wil je meer weten over het PGO actieonderzoek? Onze projectleider Marleen Oldenburger vertelt je er graag meer over. Je bereikt Marleen via telefoonnummer 085-7604076 of stuur een mail. Je vindt hier het nieuwsbericht van Revalidatie Friesland.