Nieuws
03 augustus 2020

Voortgang migratie GERRIT@Mail naar Zorgmail Saferelay

Het migratie project van GERRIT@Mail naar Zorgmail loopt op rolletjes en verloopt grotendeels volgens plan en planning. De meeste GERRIT@Mail klanten gaan over naar Zorgmail Safe Relay en in de slipstream van het project hebben daarnaast een groot aantal zorgpartijen op basis van de ontwikkelingen in de regio ook besloten om over te gaan op een implementatie van Zorgmail Saferelay Premium.

Gaan alle zorgaanbieders in Noord-Nederland die gebruik maakten van GERRIT@Mail over op ZorgMail? We zetten graag de huidige cijfers even op een rij.

Hoeveel zorginstellen gaan over van GERRIT@Mail naar ZorgMail?

Van de ruim 30 grote instellingen die gebruik maakten van GERRIT@Mail hebben er al 21 gekozen voor ZorgMail, Bij meer dan de helft van deze zorginstellingen is ZorgMail inmiddels geïmplementeerd, zij kunnen voortaan dus veilig mailen via ZorgMail. De anderen zitten midden in de implementatiefase en gaan de komende weken live.

Hoeveel instellingen gaan niet over?

Helaas gaan niet alle zorginstellingen mee naar ZorgMail. Vier instellingen hebben besloten geen gebruik te gaan maken van ZorgMail maar van andere oplossingen voor veilig mailen.

Hoeveel zorginstellingen moeten nog kiezen?

Eén ziekenhuis en vier andere zorginstellingen zitten nog in de besluitprocedure of hebben hun keuze uitgesteld. Redenen om nog te wachten met het ondertekenen van de offerte zijn onder meer het voldoen van ZorgMail aan de NTA 7516 (dit is inmiddels gerealiseerd), besluitvormingstrajecten die door Corona zijn opgeschort of interne ontwikkelingen (mailmigraties) en interne prioriteiten.

Gebruik van ZorgMail bij eerstelijnszorgverleners

De eerstelijnszorgverleners die gebruik maakten van GERRIT@Mail gaan allemaal over op veilig mailen met ZorgMail. Bij eerstelijnspraktijken maakt veilig mailen standaard deel uit van het ZorgMail-abonnement. GERRIT stimuleert actief het gebruik van veilig mailen bij de eerstelijn in Noord-Nederland. We geven regelmatig trainingen en presentaties aan eerstelijnszorgverleners om de werking van veilig mailen toe te lichten.