Nieuws
23 september 2023

Terugblik GERRIT Podium: hoe dragen PGO’s bij aan IZA-doelstellingen?

Waar staan we met PGO’s in Noord-Nederland en wat hebben we nodig om in 2025 tot goed gevulde PGO’s te komen? Die vragen stonden centraal bij het GERRIT Podium van donderdag 21 september. We waren voor deze bijeenkomst te gast bij onze participant Ziekenhuis Nij Smellinghe.

Resultaten dankzij subsidieprogramma’s

In korte pitches lieten Yvonne van Rijnswou – Lennips, Michel Evers, Marleen Oldenburger, Anke Prinsen en Wim Hodes de aanwezigen zien welke resultaten er al zijn bereikt in verschillende sectoren dankzij programma’s zoals VIPP5, Babyconnect, PGO Netwerk Noord en VIPP InZicht.

Hoe dragen PGO’s bij aan doelstellingen IZA?

Daarna gaven Fred Lafeber van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Marc van Dijk en Mariëtte Willems van MedMij een inkijkje in hoe PGO’s en het MedMij-afsprakenstelsel zich in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld en hoe PGO’s kunnen bijdragen aan het behalen van digitaliseringsdoelstellingen uit het Integraal Zorgakkoord (IZA). Wilfred de Jonge deed dit vanuit het oogpunt van PGO-leveranciers.

Beren op de weg: goed gevulde PGO’s in 2025

En daarna was het de beurt aan de aanwezigen: Welke beren staan op de weg om in 2025 tot een goed gevuld PGO te komen? De input vanuit de zaal werd tijdens een paneldiscussie besproken. We kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst met goede discussies en mooie interactie tussen de verschillende aanwezigen. Dank aan alle bezoekers van dit Podium en de sprekers!

Vragen over PGO’s of digitaliseringsdoelstellingen uit het IZA? We helpen je graag!

Wil je meer weten over PGO’s of wil je een IZA-aanvraag doen en weet je niet hoe je het digitaliseringsvraagstuk moet invullen, bijvoorbeeld met PGO’s? Neem dan gerust contact op met Michel Löhr van GERRIT, hij denkt graag met je mee. Stuur Michel een mail of bel met GERRIT: 085-7604076.