jubileum
18 februari 2021

Throwback Thursday: één euro

Van oudsher heeft GERRIT Friese roots. In 2011 gingen we echter ‘over de grens’ en breidden we ons werkgebied uit naar de provincie Groningen. In dat jaar namen we CareRing over voor het symbolische bedrag van één euro!

GERRIT voerde haar platformwerk al jarenlang uit in Friesland, de naam GERRIT was binnen de zorg in Friesland een begrip geworden. In de loop van 2010 kwam vanuit zorgpartijen in Groningen (en Noord-Drenthe) de vraag of Stichting GERRIT vergelijkbare ontwikkelingen in deze provincie wilde opzetten.

Platform GERRIT Groningen

In overleg met de zorgpartijen werd een voorstel ontwikkeld en dat leidde tot de participatie van elf partijen in het nieuwe ‘Platform GERRIT Groningen’. De kick-off vond eind 2010 plaats met de betrokken partijen. De eerste prioriteiten van het Platform GERRIT Groningen richtten zich op de opbouw van een infrastructuur voor heel Noord-Nederland, aansluiten op landelijke infrastructuren, ontwikkelen en realiseren van regionale plannen ter ondersteuning van de oncologische zorg, elektronische zorgoverdracht en medicatieoverdracht.

Besloten werd de ondersteunende dienstverlening eveneens zoveel mogelijk door GERRIT te laten uitvoeren. Daarom werden in 2010 plannen gemaakt om de activiteiten van CareRing BV over te nemen. In 2011 werden de diensten van CareRing geïntegreerd binnen de bestaande dienstverlening van GERRIT.

Tekort van…één euro!

Zoals al gezegd namen we CareRing over voor het symbolische bedrag van één euro. “Bij de overdracht bij de notaris had ik een euro op zak, maar er werd nooit naar gevraagd”, herinnert Wim Hodes, directeur-bestuurder van GERRIT, zich nog. “Aan het einde van het boekjaar kwamen we echter wel één euro tekort!”